sm123

Når man er ude at rejse, så er det ofte, at man overnatter på hotel. Her forventer man som gæst, at værelset er helt rent, når man tjekker ind. Selvom rengøringen selvfølgeligt er i orden på langt de fleste hoteller, så kan det nogle gange ske, at det er glippet.

Derfor får du her 3 tips til, hvordan du kan tjekke, om dit hotelværelse er rent, eller om du skal finde et andet sted at overnatte.

1. Tag et grundigt tjek på badeværelset

Det kommer sikkert ikke bag på nogen, at badeværelset er det rum, som har størst potentiale for at være beskidt. På de fleste hoteller vil badeværelset være blevet gjort rent med specielle rengøringsmidler til erhverv, men man kan risikere, at det ikke er tilfældet.

lys

Tag derfor et kig i og omkring toilettet, såvel som inde i brusenichen og vurder, hvorvidt du synes, at det virker tilstrækkeligt rent.

2. Tjek sengen og sengetøjet for snavs og væggelus

Et andet sted på værelset, som der er værd at tjekke, er sengen og sengetøjet. De fleste har sikkert hørt skrækhistorier om, hvordan nogle gæster har oplevet, at sengetøjet ikke er blev skiftet efter, at de tidligere gæster er rejst. Tjek derfor om sengetøjet dufter og ser rent ud inden, at du lægger dig til rette i det.

Derudover så er der nogle hoteller, som døjer med ubudne gæster – nemlig væggelus. Disse små dyr gemmer sig ofte i sengen, og du kan risikere, at du flytter med dig hjem og inficerer dit hus. Tjek derfor madrassen efter tegn på væggelus, inden du pakker dine ting ud.

3. Sprit telefoner og elkedler af

Selvom et hotelværelse ser rent ud, så kan der stadig gemme sig mikroskopisk snavs, som kan gøre dig syg. Derfor kan det være en god ide at spritte de ting af på værelset, som andre mennesker kunne have rørt ved.

Dette gælder f.eks. telefoner, elkedler, fjernbetjeninger eller lignende, som måtte befinde sig på værelset. Der er en risiko for, at mange andre mennesker har rørt disse, hvormed det kan være en god ide at spritte dem af inden brug.