sm123

Har du fået en god Portugaldeal, og er du på udkig efter grunde til at tage af sted? Borte er de dage, hvor Portugal var kontinentets mest underbesøgte destination. Dette land, som er sjovt, energisk og sprudlende er endelig på vej ind i rampelyset.

Med en rig, århundreder lang historie, ekstraordinær gæstfrihed og en voksende sektor af high-end hoteller, restauranter og butikker, er Portugal, hvis navn virker til at være på alles tunger, virkelig kommet i gang.

Her er der 5 grunde til, at Portugal bør være på din destinationsønskeliste.

Vejret og det varierede landskab

Lissabon med dens stejle bakker, gule sporvogne og blå/hvide fliser er en ægte fryd for øjnene. Vinlandet mod nord er frodigt og roligt. Kystlinjen er ru og dramatisk. Udenfor byerne er der vidtstrakte olivenplantager, gårde og nationalparker ideelle til hiking.

Portugal indeholder en blanding af terræner, der yder gode udsigter og tilgodeser mange forskellige aktiviteter og ekskursioner. Takket være dens placering på den sydøstlige kant af Europa, falder temperaturerne sjældent under 15 grader Celsius, og dagene er ofte solskinsrige. Lissabon er endda erklæret en af de mest solbeskinnede byer på kontinentet.

Landet er sikkert, stabilt og tilgængeligt

Portugal har heldigvis undgået den slags angreb, der har plaget andre europæiske destinationer, deriblandt London, Paris, Barcelona og Bruxelles.

Til trods for at have energiske og spændende byer som Lissabon og Porto, tilbyder Portugal også rejsende et tempo, der er ganske langsomt og fredeligt. Briterne har tilbragt mange lange weekender i Portugal i adskillige årtier, så størstedelen af serviceindustrien taler flydende engelsk.

Portugal tilbyder noget autentisk

Portugal tilbyder lidt mindre luksus end andre europæiske lande, men dette kompenseres rigeligt med muligheden for at opleve en kultur, der ikke er alt for skræddersyet til turisten. Rejsende, der lykkes med at håndtere deres forventninger og er villige til at acceptere nogle til tider mangelfulde hoteloplevelser, vil få chancen for at opdage en ”fado” bar og, sammen med de lokale, lytte til en sanger, der synger traditionelle sange.

En anden bonus ved landets relativt beskedne turisme er de få tegn på globalisering. For eksempel vil det være vanskeligt at finde specielt mange McDonald’s eller Starbucks i Lissabon.

Portugal har nogle af Vesteuropas mest fornuftige priser

Som et af kontinentets mindst udviklede lande, har Portugal meget lave huslejer og minimumlønninger. Drinks (deriblandt meget god portugisisk vin) koster sjældent mere end to eller tre euro, og et måltid i selv de mest formelle restauranter koster sjældent mere end halvtreds euro per person.

Hele landet er familievenligt

Børn vil uden tvivl komme til at elske Portugals mange slotte og paladser, som er åbne for offentligheden til at udforske. Portugisere bedårer børn og bringer ofte deres egne med sig, hvor de end tager hen, så selv de bedste restauranter tilbyder ofte høje stole, så de mindste børn kan spise sammen med de voksne.

Kort sagt gøres der meget ud af at få gæster til at følge sig velkomne uanset, hvad deres alder er.