sm123

Er du ofte bekymret? En a-kasse kan hjælpe dig med at slippe bekymringerne både på ferien og i hverdagen. Og dette er blot en af fordelene.
Spørgsmålet om a-kasse eller ej er et af de spørgsmål, som langt de fleste på arbejdsmarkedet stiller sig selv. Skal jeg melde mig ind i en a-kasse? Skal jeg melde mig ind i en fagforening? Eller måske begge dele? Der er fordele og ulemper uanset hvilken beslutning, man ender med at tage. Du vil i denne artikel finde ud af fordelene og ulemperne ved at melde dig ind i en a-kasse – og hvis du vil blive medlem af en a-kasse, hvilken a-kasse du så skal vælge for at opfylde lige netop dine behov.

Når du er medlem af en a-kasse, har du en økonomisk sikkerhed, idet du vil få udbetalt en økonomisk støtte, hvis du skulle gå hen og blive ledig på arbejdsmarkedet. Det vil sige, at du vil modtage dagpenge, indtil du finder et nyt arbejde. Derudover vil en a-kasse også hjælpe dig på rette vej på arbejdsmarkedet igen ved hjælp af vejledningssamtaler. Det er også din a-kasse, der vil stå til ansvar for at udbetale dine feriedagpenge, sygedagpenge, efterløn med mere. Altså er a-kassens hensigt at give dig en sikkerhed rent økonomisk, både mens du er i job, og hvis du står uden job i en periode, så du har noget at falde tilbage på, samt noget der vil hjælpe dig i den rigtige retning efterfølgende.

a-kasse giver sikkerhed

Sådan vælger du den rigtige a-kasse

Der er rigtig mange forskellige a-kasser, og der er helt sikkert også én, der passer til dine behov. Alle a-kasser opfylder førnævnte behov, men faktisk har langt de fleste a-kasser også en hel del 3 andre tilbud, som du kan få glæde af, hvis du er medlem.

Mange a-kasser udbyder for eksempel kurser i ansøgningsprocesser. Her vil du få hjælp til alt fra dét at skrive et CV til at gå til jobsamtale. Der er også mange a-kasser, der afholder arrangementer med hensigten at forbedre ens karrieremuligheder samt faglighed. Her vil der eksempelvis blive afholdt sociale arrangementer i form af netværksmøder samt webinarer. Langt de fleste a-kasser udbyder også personlig rådgivning omkring din karriere og de muligheder, som du har for at nå endnu længere. På danskeakasser.com kan du læse mere om de forskellige a-kasser, samt hvilken der passer bedst til dine behov. Vil du vide mere? Så kan du blandt andet læs om Min A-kasse her.

Det er forskellige tilbud, der udbydes i forskellige a-kasser, og derfor skal du vælge en a-kasse, der har lige netop de tilbud, som tiltaler dig mest.

Kan du blive medlem af en a-kasse?

Hvis beslutningen er truffet, og du har fundet den rigtige a-kasse for dig, så er det næste skridt naturligvis at blive medlem.
A-kasser er for alle, så derfor kan alle danskere som udgangspunkt også sagtens blive medlem af en a-kasse. Om du har et arbejde eller ej, kan du blive medlem. Du skal blot have fast bopæl i Danmark, være myndig og tilmelde dig senest to år, inden du når pensionsalderen.