sm123

Uanset om du rejser i erhvervsøjemed, som privatperson eller noget helt tredje, har du i dag mulighed for at fornøje dig med investeringer uanset hvor du er i verden. Det kan være at du overvejer at gå i gang med handel med værdipapirer eller allerede er garvet investor. Lige meget hvad har du mulighed for at komme let i gang, fordi du kan medbringe din investeringsportefølje uanset hvor du er – også på din næste rejse. Det giver dig mulighed for at passe og pleje porteføljen samt følge den generelle udvikling på markedet og handle på de ting der skal handles på. Når du medbringer investeringsporteføljen på ferien, bør du være opmærksom på nedenstående elementer. 

Opadgående kurs

Vælg den rette platform 

Generelt når du handler med værdipapirer som fx aktier, er det væsentlig at vælge den rette platform til handel. Dette kan du læser mere om her. Platformen skal være nem og overskuelig og give både nybegyndere og garvede nem adgang til de ting de skal bruge på platformen. De vigtigste ting er at platformen både er overskuelig og at der er let adgang til handel. Når porteføljen skal med på ferien, er det vigtigt at platformen er brugervenlig i forhold til fx telefon, således at du nemt og enkelt kan slå op i din portefølje og foretage nødvendige justeringer. Det betyder ligeledes at du på ferien via internet kan handle direkte fra telefonen med få tryk med fingeren. Det er en fordel ved mange hoteller, at du ligefrem kan ligge ved poolen og følge med i udviklingen på hjemmemarkedet, og handle som du ønsker. 

Hold øje med hjemlandets børstider  

Når du handler med værdipapirer på et dansk børsmarked, men fra udlandet, er det vigtigt at være opmærksom på tidsforskelle lokalt sammenlignet med Danmark. Københavns Fondsbørs, Nasdaq Københavns åbningstider er i hverdagene kl. 9.00-17.00, og det er indenfor denne tidsramme der kan handles, uanset hvad klokken måtte være lokalt i et andet land. Især hvis du er daytrader er det meget væsentligt ikke at gå glip af de officielle tider, da der kan have stor betydning for porteføljen om du kan handle eller ej. 

Finansielle grafer

Tag investeringsaktiviteterne med overalt 

Når du investerer, skal mulighederne være let tilgængelig. De færreste lever af at handle med værdipapirer, mens mange har det som en hobby. Det er derfor også en stor fordel at man kan tage denne hobby med på ferie og generelt overalt. Det gør ferien sjovere, men du skal ligeledes være i stand til ikke at lade dig gå på af en dårlig børsdag. Det skal ikke være sådan at det ødelægger noget af din ferie, for så er det bedre at lukke ned for platformen under ferien. Det skal i stedet være en mulighed for at dyrke sin hobby uanset hvor man er i verden. Ligeledes betyder den øgede digitalisering at man får flere muligheder også i forbindelse med handelsrejser, hvor handelsmulighederne er større og lettere tilgængelige.