sm123

De fleste mennesker elsker at rejse, og mange gerne så ofte som job og økonomi tillader det. Det er nemlig både spændende og afslappende at komme lidt væk fra en ofte hektisk hverdag, hvor alle gøremål nærmest er skemalagte, for at få dagen til at køre gnidningsfrit rundt. At planlægge og bestille en rejse i god tid, kan give en større arbejdsglæde efterfølgende, da man nu har noget at se frem til. Dermed kan man give den en ekstra skalle på jobbet, og måske lige klare det ekstra pres, som man har forude inden ferien starter. På ferier kan man med ro i sindet lade mails vente, mens man selv nyder omgivelserne og selskabet. Samtidig får man koblet af og ladet op, så man er klar til hverdagen igen, når man kommer hjem fra ferien igen. Rejser kan mildne en ellers til tider stresset og presset hverdag. Vi har alle brug for pauser og afbræk af og til, hvor der sker noget andet.

arbejdsstol

At planlægge rejsen

Det er noget så skønt og yderst tilfredsstillende at sidde og planlægge en rejse, især hvis man er flere, der skal afsted sammen. Skal man for eksempel afsted med en ven eller kæreste, så er planlægningstiden næsten lige så god som selve turen. I skal finde ud af, hvor I skal hen. I skal også blive enige om, hvor længe turen skal vare. Skal I blive på det samme sted, eller rejse lidt rundt, og dermed se endnu mere. Det kan også være, at I bare trænger til en afslappende badeferie, helt uden andre planer end at dase i en uges tid. Hvis I planlægger et fast program, så husk at hold muligheden for noget spontant stå åben. Måske får I et godt tip på destinationen, måske møder I nye spændende mennesker, eller noget tredje, som I egentlig også gerne vil bruge noget tid på, mens I er der. Så vil det jo være ærgerligt, hvis programmet er for stramt til at få det klemt ind også.

arbejdsstol

Væk fra hverdagen

Mange af os har et stillesiddende job, vi sidder gerne mange timer dagligt på en arbejdsstol foran en skærm hvorfra vi arbejder i samme stilling i timevis. Det er dog muligt at få ergonomiske stole, som støtter kroppen optimalt, men vi er dog ikke skabt til at sidde stille så længe. Netop derfor er det også sundt for kroppen, at få en lille pause, fra kontorlivet, og i stedet komme ud at bevæge sig lidt mere. Det behøver ikke at være en decideret sportsrejse, selv små og lidt hyppigere gåture man ikke kan undgå på en ferie, har kroppen godt af. Derudover er man jo gerne udendørs, når man er på ferie. Den friske luft er også meget vigtig for vores velbefindende. Derfor kan du med god samvittighed roligt forlade din kontorstol en gang i mellem, for at rejse afsted på ferie, og lade krop og sind lade roligt op, så er du også bedre rustet til at trives i hverdagen.