sm123

Der er mange måder at holde ferie på. Der er ikke nogen der siger at ferie kun er en all inklusive charter rejse til de kanariske øer i juli måned. Der findes mange andre måder at holde ferie på, og ved at designe din egen ferie opnår du størst mulig tilfredshed med din rejse.

Nedenfor kan du læse nogle eksempler på hvordan en ferie kan sammensættes og designes for at opnå præcis det man ønsker. De anderledes ferieformer end de gængse er typisk de aktive, dem hvor hobbyer inkluderes samt hvor ferie og arbejde kombineres. Der er dog uendelige muligheder for at designe sin egen ferie og det er kun fantasien der sætter begrænsninger. 

Aktiv ferie for hele familie 

Når man siger ferie tænker de fleste på afslapning ved en pool i 30+ graders varme et sted i Sydeuropa. Sådan behøver det dog ikke være. Ved at planlægge en aktiv ferie med familien, vil man typisk kunne komme ud og opleve langt flere ting med hinanden. På denne måde er det nemmere at skabe minder sammen og tilmed nemmere at skille dagene fra hinanden. En aktiv ferie kan tage udgangspunkt i sport som ski eller andre sportsgrene eller kan fx være opbygget af vandreture og udflugter til forskellige spændende destinationer. Man kan få en rejseleder til at hjælpe med at sammensætte dette, eller man kan selv gå i gang med at designe det på egen hånd via research. Her er rundrejser også meget populære og aktive fordi man hele tiden bevæger sig til et nyt sted. Du kan selv designe turen og ruten, så du har 100% indflydelse på de ting der er vigtige og hvor længe du vil være hvert sted. 

Kombinér hobby og ferie 

En anden god måde at designe sin ferie på er ved at tage udgangspunkt i sine bedste interesser og hobbyer og bringe dette med på ferien. Er du fx til jagt vil en jagtrejse i Sydafrika højest sandsynligt være lige i øjet. Er du til løb, kan det være at du skal forsøge dig med et maraton på den kinesiske mur, eller hvis du går op i modeltog, kan du rejse efter udstillinger verden over. Der er lige så mange muligheder som der er hobbyer. Når man dyrker sin yndlings hobby på ferien vil ferien tilmed blive påvirket af noget du godt kan lide og kan næsten ikke undgås at blive god og som du ønsker den. 

Par i solnedgang

Ferie og arbejde er en mulighed 

Det er muligt at kombinere ferie og arbejde. Hvis du meget gerne vil ud og rejse, men ikke kan få fri, kan det være at du kan tage arbejdet med på ferie. Mange ting foregår i dag digitalt og er ikke afhængigt af et specifikt arbejdssted. Laver du fx online markedsføring kan du tage arbejdet med til et sted i verden, hvor der er internetforbindelse, hvilket vil være det eneste der kræves. På denne måde kan du sidde på pool kanten og arbejde. Dette er også en måde at designe sin egen ferie, fordi det betyder at du kan komme afsted og ikke skal vælge det ene frem for det andet.