sm123

Svenskerne er vores broderfolk. Og om end intet føles så godt som at banke de blå-gule i fodbold, så deler danskerne uden tvivl en jävla masse med vores store nabo mod øst.

Derfor er det heller ikke overraskende, at en tur over sundet hører til de blandt de foretrukne rejsemål hos danskerne. Mulighederne er også mange i Sverige. Landet er på hele 450.000 km², og er modsat vores eget spækket med skov og natur, der kan nydes i ro og mag, hvis man ellers er til det. Hvis man er mere til storbyer er Stockholm, Göteborg eller Malmö stederne hvor man bør tage hen. Der er altså lidt til en hver smag.

Huskeregler for Sveriges-tur

Flot by ved vandet - Sverige

Så hvad er dine planer? Skal du på jagt i naturen og udforske en af landets gigantiske skove? Shoppingtur i hovedstaden Stockholm? Eller er du mere til rendyrket afslapning, og bør derfor udnytte et tilbud på Ystad Saltsjöbad?

Uanset hvad dine intentioner i Sverige er, er der lige et par ting du skal have styr på inden du passerer Øresundsbroen.

Du skal huske at have dit pas med, da Sverige for ikke så lang tid siden har indsat pas- og grænsekontrol.

Det gule sygesikringskort du bruger herhjemme til dagligt, kan pga. af en særlig nordlig aftale også bruges i Sverige. Dette vil altså sige, at du kan modtage behandling hos offentlige læger og tandlæger. Ordningen indebærer altså ikke private institutioner.

Du skal dog være opmærksom på, at der i Sverige er egenbetaling ved lægebesøg, hvorfor du skal betale et beløb, hver gang du får behandling. Udgifter ved en evt. hjemtransport forbundet med sygdom behøver du dog ikke at frygte for. Også på dette punkt har de nordiske lande nemlig en speciel aftale, hvorfor omkostningerne bliver dækket.

Derfor er en rejseforsikring nødvendig

Foruden at tænke på dit eget helbred, skal du dog også have muligheden for at du kommer til at gøre skade på andre i tankerne fx hvis du står på ski. Her er det nemlig vigtigt, at du køber en rejseforsikring med ansvarsdækning inkluderet, hvis uheldet er ude og du bliver gjort erstatningsansvarlig. Ydermere er alle danske rejseforsikringer udstyret med dansktalende assistance via telefonen som har åbent alle døgnets 24 timer. Dette kan let blive relevant, hvis dit svenske ikke er på toppen.

Hvis der er akut behov kan rejseselskabet også sende en læge ud til dig. Dette kan være belejligt, hvis du ikke føler for at forlade sengen og gå på jagt efter en læge i en by du ganske givet ikke kender. Du finder også yderligere en fordel ved at tegne en rejseforsikring inden du tager afsted, hvis du fx har lejet en bolig i Sverige. Hvis boligen af den ene eller grund har lidt skade, og derfor er ubeboelig, har de fleste rejseforsikringer en ferieboligsikring indbygget i sig. Dette sikrer dig, at forsikringsselskabet hjælper dig med at finde en ny bolig, samt dækker de ekstra afgifter der skulle være forbundet med det.

Har du kigget artiklen igennem og fået styr på de ovenstående ting, er det naturligvis bare med at komme afsted.