sm123

Når man har ferie, skal der være tid til afslapning og fordybelse. Der skal ligeledes være tid til at lave de ting du holder allermest af og som der måske ikke altid er så meget tid til i en travl hverdag. Ved at dyrke dine interesser når du holder ferie vil ferien automatisk give mening og du kan komme tilbage til hverdage med fornyet energi. Hvis du skal ud og rejse, skal du ikke lade dette begrænse dig i at dyrke dine interesser – vælg fx destination efter hvor du bedst kan dyrke det du ønsker. Læs meget mere om dette nedenfor. 

Kvinde i lufthavn

Få ferien til at give mening 

De fleste mennesker kan godt lide at finde en dybere mening med tingene. For at din ferie for alvor skal give mening, skal du lave det du allerhelst vil. Det handler her om at skabe det rette frirum i din ferie til at gøre det. Hvis ikke skulle dyrke sine interesser i sin ferie, hvornår så? Hvis du kan lide at læse bøger, er det det du skal. Kan du lide gåture i skoven er det den vej du skal og hvis du finder en bestemt sportsaktivitet god, er det i ferien du skal dyrke den. Det ville være rart hvis man kunne få hele familien med, men er det ikke tilfældet må du sørge for at de har det godt imens. Du skaber altså et frirum for dig selv til at dyrke dine interesser ved at skabe frirum for familien. Det kan fx være at din gamerafhængige teenager ikke goder med i skoven, men at du så sørger for at han kan spille imens. Sørg for at han fx sidder godt i en god gamerstol eller lignende. Gamer stole til børn fås i mange varianter og kan fås både online og i butikker. Når barnet er aktiveret, har du god tid til at komme afsted og nyde dig selv. 

Rejs ud i verden med dine interesser 

Der er også rig mulighed for at du kan rejse ud i verden med dine interesser. Det er bare lidt mere behageligt at læse bøger ved pool kanten med en drink i den ene hånd og 30 graders varme end hjemme i sin egen dagligstue. Der er ligeledes ikke nogen der siger at cykelturen skal være på landevejene i Danmark, men kan blive til så meget mere i bjergene rundt om i verden. Lige meget hvad dine interesser er, vil udlandsrejsen blive så meget bedre af, at du tager dem med dig. 

Gammelt kamera

Vælg rejsedestination efter dine interesser  

Når du bestiller en rejse, kan det være godt at undersøge rejsedestinationer i forhold til interesser. Der findes fx steder der er mere sportsorienterede end andre med fx fitnesscentre med løbebånd og vægte eller ligefrem arrangerede sportsaktiviteter, rejsemål med yoga undervisning m.m. Det handler om at finde et sted der faciliterer dine ønsker.