sm123

Første gang i skal have jeres baby med på ferie, er en fantastisk oplevelse. Det kan dog også for mange forældre være forbundet med en vis nervøsitet. Hvordan kommer det til at gå? Hvad skal vi pakke? Kan vores baby klare det og så videre. Der er heldigvis en række gode råd til hvordan jeres første ferie i den lille familie bliver fantastisk.

Husk

Selvom ferien for jer er tiden til at slappe af og slippe væk fra hverdagen, så er det stadig på jeres babys præmisser. Han eller hun er jo ikke klar over at i er på ferie på samme måde som i er. Dette betyder at alt er som det er derhjemme. Der er gode dage og umulige dage, amning, søvnløse nætter og tidlige morgener. Hvis i blot er 100% indstillede på dette vil det ikke blive noget problem, men ferien vil selvfølgelig være anderledes end den plejer når det bare har været jer to.

I vil gøre jer selv en stor tjeneste hvis i så vidt muligt holder den samme rytme for jeres baby som den er derhjemme. På den måde vil i få så få problemer som muligt. Selvfølgelig vil jeres baby stadig reagere på eksempelvis flyveturen eller køreturen.

4 gode råd

Herunder følger 4 gode råd til jeres første ferie med jeres lille baby, som vil give jer den bedst mulige ferie.

  – Planlægning:

Selvom i måske er typerne der normalt godt kan lide at være spontane på jeres ferie, vil i gøre jer selv en tjeneste ved at planlægge jeres ferie. Jo mere der er planlagt hjemmefra, jo bedre er i forberedte på forskellige udfordringer såsom transporttider og så videre.

  – Baby vil reagere på nye omgivelser:

Jeres baby er tryghedsnarkoman og et udpræget vanemenneske. Det betyder at baby højst sandsynligt vil reagere på at i pludselig er et andet sted. Han eller hun vil pludselig sove et andet sted, og kan godt blive forvirret over at vågne op et andet sted. Derfor skal i nok forberede jer på ekstra gråd samt søvnløse nætter de første par dage, indtil jeres baby har vænnet sig til de nye omgivelser.

Varmen:

Babyer er ikke så gode til alt for høj varme. Derfor bør i undgå ture og udflugter midt på dagen hvor solens stråler er skarpest. Hold babyen indenfor eller i skyggen, steder hvor det er muligt at køle ned.

baby på ferie

Slap af

Selvom ferien vil blive anderledes end den plejer at være, er det stadig rigtig vigtigt at i tillader jer selv at slappe af og nyde hinandens selskab. Hvis i er afslappede og i godt humør vil det også smitte af på jeres lille baby. Hvis jeres baby er meget vågen i løbet af natten kan i eventuelt skiftes til at tage ”baby vagten” så den anden får en chance for at slappe af. Er det svært at falde i søvn og koble fra, kan du hjælpe dig selv med et naturlig sovemiddel. Dette vil hjælpe dig med at slappe af når du ikke er på babyvagt, men det vil ikke slå dig helt ud, så hvis det skulle blive nødvendigt kan du sagtens vågne op og være frisk.

Pakkeliste

Når i skal pakke til ferien med den lille nye baby vil jeres pakkeliste være betydeligt længere end den normalt er. I vil gøre jer selv en stor tjeneste hvis i laver en udførlig pakkeliste hvor i skriver ALT ned. Så kan i krydse af efterhånden som det bliver pakket. På denne måde er i sikre på ikke at glemme vigtige ting. Husk dog at i ikke behøver gå i panik hvis i glemmer noget, i kan købe det når i kommer frem til jeres ferie destination.

I skal selvfølgelig huske alle de ting i også bruger til jeres baby herhjemme. Udover dette skal i pakke en solblokker, altså en solcreme der blokker for solen. Det vil også være en god ide at huske en lille hat som kan skygge for solen i babys ansigt. Herudover er det en god ide at købe et sted hvor baby kan sove, som er nemt at tage med i bilen og på tur. Dette kunne eksempelvis være en Babynest til babyer. Lad jeres baby sove i den et par gange der hjemme, inden i rejser, så han eller hun kan vende sig til den.

babby