sm123

Sjælland er landets største ø med et samlet areal på hele 7.031 kvm. Derfor er det kun naturligt, at det er en ø, der indeholder mange seværdigheder. Af følgende grund er Sjælland et oplagt sted at holde ferie, hvis du har i sinde at holde din kommende ferie på dansk jord.

Blandt de mange attraktioner og seværdigheder på Sjælland, befinder de fleste sig i den danske hovedstad. De skygger desværre over de andre seværdigheder på øen, hvilket er en skam. Derfor får du herunder en række forslag til sjællandske attraktioner, der ikke befinder sig i København. Lyder det interessant? Så fortsæt læsningen.

Trelleborg

Der er mange spor efter Vikingetiden i Danmark. Én af de mest interessante er Trelleborg, der er en ca. 1.000 år gammel vikingeborg. I sin tid blev borgen opført af Harald Blåtand. Sporene efter den gamle borg er tydelige at se. Derfor er det også en unik oplevelse at besøge Trelleborg i Slagelse.

Vingården Nordlund

Vi har ikke mange vingårde i Danmark. Én af de få vi har er Nordlund, der er en økologisk vingård nær Hvidovre. Her kan du nyde de flotte vinmarker, der breder sig over tre hektar, hvor der er plantet mere end 9.000 vinstokke. Du kan desuden smagsprøve deres udvalg af vine.

Kragerup Gods

På Kragerup Gods kan du opleve den sjællandske natur fra toppen af træerne. De var blandt de første til at skabe en aktivitetsbane i trætoppene. Det er en unik oplevelse at tage en tur 28 meter oppe i trækronerne. De har ligeledes en 3,5 kilometer lang svævebane, der er hylende morsom.

Århus

Frilandsmuseet

På Frilandsmuseet i Lyngby kan du opleve, hvordan man levede på landet i gamle dage. Du kan gå på opdagelse i gamle haver med køkkenhaver, frugttræer og skønne blomster. Du kan desuden besøge møller, der maler korn, eller tage ud på markerne, hvor dyrene græsser.

Stevns Klint

Stevns Klint er en seværdighed, der ikke er til at komme udenom. Den er 17 kilometer lang, 41 meter høj og har siden 2014 været optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Det er en helt særlig naturoplevelse, du ikke kan få andre steder i Danmark, og så er det naturligvis 100 % gratis. Hvad mere kan man bede om?

Der findes mange andre seværdigheder og attraktioner på Sjælland. Derfor har du også et væld af andre mulige seværdigheder, du kan besøge. Er ovenstående ikke noget, der tiltaler dig, så find ferieinspiration på Sjælland på nettet, hvor du også kan læse nærmere om de mange seværdigheder.