sm123

Mange af os nyder at læse en god bog, når vi er på ferie, og hvis du også har det sådan, kan du sikkert godt bruge noget inspiration. Der findes uendeligt mange bøger at tage fat, og det kan være svært at beslutte, lige præcis hvilke du skal stoppe ned i kufferten, som jo i forvejen er sparsom på pladsen. Men frygt ikke! Her får du tre gode forslag til bøger, som egner sig perfekt til rolige feriestunder.

Kærlighed i koleraens tid af Gabriel García Márquez

Márquez er kongen af magisk realisme, og han er især god at have med, hvis du skal til spansktalende lande. Så er der også den fordel, at hans værker efterhånden har nogle år på bagen, hvilket gør, at du sagtens kan finde dem brugt. Det er bare rigtig fint med brugte bøger, for ofte får vi dem jo kun læst én gang. Bogbasen er et godt sted at starte, hvis du leder efter ældre bøger som Kærlighed i koleraens tid.

Den handler om en mand og kvinde. De bliver forelskede i hinanden som ganske unge, men hun ender med at blive gift med en rig læge. Vi følger dem gennem hele deres liv, og der går ufatteligt mange år, før deres veje igen krydses i kærlighedens navn. Márquez benytter sig af det magiske i hverdagen, myter og sagn. Det gør hans bøger ganske fortryllende, og Kærlighed i koleraens tid er bare et af hans største mesterværker. Den er lidt lang, men hvis du har god tid, kan du jo ligeså godt kaste dig ud i en bog, du ikke normalt ville læse på grund at tykkelsen.

Orlando af Virginia Woolf

Når vi taler om brugte bøger, er Virginia Woolf også oplagt at se på. Faktisk er hele hendes forfatterskab værd at læse, men Orlando er perfekt at tage med på ferie, fordi hovedpersonen i denne også er ude på noget af en rejse, på gennem tid, gennem forskellige lande og i sit indre.

Orlando er en smuk, til tider nærmest magisk fortælling om en ung adelig mand, som ender med at være en kvindelig forfatter i Virginia Wools samtid. Woolfs tanker er fænomenale, fordi hun forstå at udlægge komplekse emner på en let og fin måde, som virker helt oplagt, selvom det kræver stort talent at skrive så overbevisende.

Orlando er en skøn læseoplevelse, hvor du samtidig får mulighed for at lære mere om de forskellige tidsaldre, Storbritannien har gennemlevet, og hvordan de påvirkede menneskerne, der levede i dem, hvilket er en sjov detalje.

Alt hvad jeg har bærer jeg hos mig af Herta Müller

Herta Müllers forfatterskab er ikke for sarte sjæle, men det er vigtigt og utroligt godt. Alt hvad jeg har bærer jeg hos mig handler om en ung mand fra det tyske mindretal i Rumænien, som kommer i arbejdslejr i Ukraine. Vi følger hans tid i lejren og alle forfærdelige ting, han gennemgår. Den er skrevet i smukt, poetisk sprog, og Müller formår virkelig at formidle følelser på en måde, så man selv kan mærke dem i kroppen. Romanen er en stor oplevelse at læse, og utroligt nok har forfatteren ikke selv oplevet noget lignende, hvilket gør det til en stor bedrift at kunne beskrive forløbet i lejren så overbevisende. Det er en hård bog at læse, men du vil glæde dig over at have læst den, når du er færdig, og derfor fortjener den uden tvivl en plads i kufferten. Og hvis du heldig, kan du måske også finde den brugt, selvom den altså lige er lidt nyere, end de andre.