sm123

Danskerne rejser mere og mere, og verden er blevet mindre og mindre. De fleste destinationer er nu tilgængelige, og langt de fleste steder er i et vist omfang vant til, at der kommer turister. Det kan derfor også være ganske svært at vælge mellem de mange forskellige destinationer, muligheder og rejsetyper. Men først og fremmest skal du have økonomien med dig – det er (næsten) kun pengepungen, der kan sætte begrænsninger for dine muligheder.

Strandferie

Læg et budget

Start med at lægge et lille budget for din rejse. Du ved selv, hvor mange penge du maksimalt kan og vil bruge på en ferie, og dette udgangspunkt bør du holde benhårdt fast i. Under dette budget skal du dog også kunne uddele, hvor meget du vil bruge på fly, hvor meget du vil bruge på hotel, og hvor meget du vil bruge på sightseeing, mad og morskab. 

Først når du har disse rammer, kan du reelt se, hvilke muligheder du har. Du ved selv bedst, om du foretrækker luksusferien, hvor du bæres gennem hele rejsen og kun bor på de fineste hoteller. Eller om du foretrækker at rejse med rygsæk og bo på hostels sammen med en masse andre mennesker. Igen sætter dit eget budget rammerne for, hvordan, hvornår og hvorhen du kan rejse.

Lav en pakkeliste

Når du har valgt destinationen, kan du begynde at overveje, hvad du skal pakke ned og tage med på ferien. Din kufferts indhold er naturligvis i høj grad præget af, hvor turen går hen, men det kan altid være en god idé både at pakke en bikini, klipklapper, et par lange bukser og en varm strik. Det kan sagtens blive kølig om aftenen på de allervarmeste steder, og du kan også rende ind i gode spamuligheder på de koldeste steder.

Lav en pakkeliste på forhånd, så du husker alle de ting, du gerne vil have med. Overvej også at pakke i outfits, så du ikke tager for meget tøj med – så er der også plads til shopping-fund, som kan medbringes til Danmark. Husk at være opmærksom på, om der gælder visse kutymer eller regler i det land, du skal rejse til, så du også respekterer landets og indbyggeres kulturelle og sociale kutymer. Du er gæst i deres land og skal agere som sådan.

Rejseplan

Brug for flere penge?

Hvis du ikke har nok penge, kan du overveje at låne pengene hos enten banken eller et låneselskab. Find låneberegner her, så du ved, hvor meget det kommer til at koste dig at låne pengene på forhånd. Du kan blandt andet se lånemuligheder her og overveje, om dét kunne være en vej at gå, hvis du virkelig trænger til ferie nu, men ikke rigtigt har råd.

Du bør dog altid overveje, om ikke du kan nå at spare pengene op på forhånd, så du ikke gældsætter dig mere end højst nødvendigt. Det kan nemlig blive en lidt omkostningstung affære at optage lån for at komme for ferie. Skulle du få brug for det alligevel, bør du aldrig låne mere end absolut nødvendigt, og du skal altid huske at betale tilbage til tiden. Lånet skulle jo nødig hænge som en tung sky hen over din ferie.