sm123

Der findes mange forskellige ting, man kan bruge sin ferie på. Nogle mennesker har det godt med at sidde i solen og slappe af, mens der de seneste par år i en stigende grad er blevet mere efterspørgsel efter motionsfaciliteter. Det er muligt at finde en aktiv løsning på ferien, så der ikke bliver gået på kompromis med motionen. Der findes et utal af mulige destinationer, det er derfor bare et spørgsmål om at finde ud af, hvad der skal prioriteres højest. For både motion og det kulturelle aspekt af en rejse kan sagtens gå op i en højere enhed.

Kultur og motion kan kombineres

For at finde den helt rigtige destination er det først og fremmest vigtigt at prioritere, hvad der er vigtigst på ferien. Ikke alle familiemedlemmer har lige nemt ved at blive enige om, hvad der er vigtigst på en ferie. Nogle personer er mere til sport og motion, mens andre gerne vil se seværdigheder på destinationen. De to ønsker kan dog sagtens kombineres, da der i stigende grad er flere hoteller og campingpladser, der har fitnessfaciliteter. Dermed kan der vælges en destination ud fra de seværdigheder, der ønskes at ses

Der kan dog også være forskellige holdninger til, hvad der er vigtigst at se på sådan en rejse. Nogle personer er mere til fest og musik, mens andre er mere interesserede i skulpturer og kirker. Få inspiration og tips til den gode rejse her.

løbebånd

Kom i form til den aktive ferie

Den aktive ferie kan være mange forskellige ting. Det kan være et maratonløb i udlandet, som er noget helt andet end at løbe i de vante omgivelser. Et løb i udlandet er noget helt særligt, fordi man er omgivet af smukke og anderledes omgivelser. Mange vælger også at tage på skiferie, hvor der både er mulighed for at være aktiv om dagen og om aftenen. En aktiv ferie kan også være en cykeltur rundt på feriestedet, eller brug af fitnessfaciliteterne som efterhånden bliver stillet til rådighed mange steder verden over.

Uanset hvilken slags aktiv ferie man ønsker sig, er det godt at holde sig i form. Med de seneste års øgede interesse for motion er det praktisk at have et løbebånd i hjemmet. Der er mulighed for at træne uanset om det regner, blæser eller sner. Træning og motion er ikke bare godt til maratonet eller skituren, det er også godt for koncentrationen. Læs mere om løbebånd på loebebaandsguiden.dk.

Tag kulissen med i overvejelserne

Står ferien på at løbe et maraton, kan omgivelserne for destinationen spille en stor rolle. For det er ikke helt lige meget, om maratonet skal løbes i Kina med Den Kinesiske Mur som kulisse, eller om den skal løbes i Afrika med savannen som baggrund. Den valgte destination har også betydning for, hvilken kultur og hvilke seværdigheder der er mulighed for at opleve.

Hvis rejsen går til Afrika, er der mulighed for at se både giraffer, løver og elefanter. Det er ikke kun et syn for den, der skal løbe, men hele familien kan få en oplevelse ud af turen. De har muligheden for at møde en helt anden kultur, en den de er vant til. Går turen til Kina, er der også noget at se på for de arkitekturinteresserede. Der er både mulighed for at se Den Kinesiske Mur og Den Forbudte By.