sm123

Det har været et underligt år, der er mange af os der ikke har været ret mange steder, i hvert fald ikke så mange steder som vi gerne ville have bevæget os hen.

Men nu ser det ud til at der bliver muligheder for at komme ud i verden igen, og så er det da bare om at komme afsted, men husk lige et par ting, inden du damper af.

Det første er at gennemgå rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet for destinationen. Det kan være vigtigt i forhold til at kigge nærmere på hvor i landet du ikke skal bevæge dig, der kan nemlig være lande, hvor der er steder lokalt det ikke er smart at bevæge sig.

Den anden er at sørge for at sikre dig mod et tilfælde, hvor uheldet er ude, forstået på den måde at du skal have dine forsikringer i orden inden du tager ud i det blå.

ferie

Er du stadig lidt nervøs for at tage udenlands?

Du kan gøre meget for at imødegå den frygt, det handler om forberedelse og viden. Alternativet er at blive hjemme i længere tid, hvor det kan risikere at påvirke dig både fysisk og mentalt.

Du kan naturligvis vælge at starte i Danmark ved at tage rundt indenlands først. Der er med garanti mange steder lokalt som du ikke har besøgt endnu, og som kan inspirere dig til yderligere tiltag endnu længere væk.

Men du kan også starte i din egen have, hvis du er så heldig at have sådan en. Efterhånden som det bliver varmere, så skal du måske ud for at gøre haven sommerklar. Det kan være den har været forsømt længe, og måske trænger til noget kalk og gødning.

 Bunddække i haven

Skal du anlægge ny have eller bare nogle bede?

Når du anlægger ny have eller bede, så skal du overveje at bruge bunddække, fordi det indebærer mange fordele. Til dels fordi det i sig selv en flot bund, dernæst holder det ukrudtet væk, og på den måde giver dig tid til at lave alt muligt andet end at luge ukrudt.

Hvilken slags du skal anlægge afhænger af til dels, hvor den del af haven ligger, og til dels hvordan jordbunden er på lige præcis det sted.

Ud over det, så er det normalt planter der er meget tilpasningsvenlige, hvilket betyder at de kan plantes hele året, når blot der ikke er frost, så du har meget stor bevægelsesfrihed rent tidsmæssigt, groft regnet er det april til oktober, der normalt er frostfrit.

Dog er det vigtigt at du pakker planterne ud og planter dem hurtigt efter du kommer hjem. De skal ikke have lov at stå for længe uden at blive sat ud, så tag beslutningen og gør det hurtigt.