sm123

Pakkelister er jeres bedste ven under forberedelserne.

Inden I skal rejse, er der naturligvis mange overvejelser, der skal gøres, og meget, der skal tænkes igennem. Skal I rejse med børn, er der helt sikkert flere ting, der skal tages hensyn til. Ikke desto mindre er det som regel ”blot” forældrenes temperament, der sætter grænserne: vi har op til flere gange set beviser på, at man vitterligt kan, hvis man vitterligt vil. Men det er ikke just alle forældre, der har lyst til, råd til, eller føler, de kan overkomme en 6 måneders vandretur i Amazonas – slet ikke med deres 2-årig. Heldigvis er der rigeligt med råd at hente, uanset hvilken rejse I vil på.

På siden her, vil du kunne finde en oversigt med en udførlig pakkeliste opdelt i nøje alderskategorier, så du kan se, hvad der anbefales at tage med, alt afhængigt af, hvor gamle dine børn er. Pakkelisterne vil være forskellige alt afhængigt af, hvor gamle børnene er, eftersom børnene har forskellige behov, alt efter hvilken alder de har. Det giver f.eks. ikke meget mening at tage lejetøj med til et spædbarn, men her vil det til gengæld være guld værd, at have husket at pakke en ekstra pakke bleer. Nogle af tingene giver naturligvis sig selv – men listerne er helt sikkert et kig værd, for vi ved alle, hvor glemsom selv den mest organiserede kan være i en travl hverdag med børn.

En god pakkeliste kan redde hele ferien

Da min venindes børn var små (de er i dag hhv. 22 og 25), var blogs ikke en udbredt ting på nettet, og hun måtte derfor leve efter den famøse devise ”learning by doing.” Hende og hendes mand rejste meget, mens børnene var små, og de har derfor i dag en god portion erfaring med at rejse med børn – en erfaring, som de fik på den hårde måde. De var blandt de uheldige forældre, der først på rejsen (grundet manglende bil og båd i hverdagen) fandt ud af deres børn blev enormt køre- og søsyge. Uheldigvis var en af deres ferier planlagt efter øhop-princippet, hvor de rejste på må og få mellem en masse øer, og der måtte de fornødne taxa- og buskørsler til og fra havnene. Størstedelen af ferien var ulidelig: børnene havde det dårligt meget af tiden, og fordi de var for små til at kunne forklare sig, virkede de mest af alt som ugidelige.

Efter et par ture med båd, bus og taxa, faldt tiøren endelig for de voksne, og de fandt ud af, hvad der skulle til: køresygepiller. Nu var det næste problem: hvordan i alverdens navn skulle de anskaffe sig disse kørepiller? Det skal måske siges, at de her havde valgt at tage til Indien, og at der var mange fattige egne, hvor der ikke var meget at gøre godt med – der var derfor heller ikke mange butikker. Så når man er turist og ikke kender til landet og egnene, som man besøger, kan det være rigtig svært at finde det, man skal bruge. De fik naturligvis spurgt sig til råds, og planlagde næste øhop til en ø, der havde et apotek, hvor de endelig kunne anskaffe sig piller mod køresyge.

Rejserne efterfølgende sørgede de naturligvis altid for at have rigeligt med køresygepiller med sig hjemmefra, så de ikke kom til at stå i en lignende situation igen. I dag findes der sågar armbånd mod køresyge, som helt sikkert også kunne være en investering værd, hvis børnene lider grelt af køresyge. Pointen er ikke desto mindre, at erfaring (også selvom det er andres) og en god pakkeliste kan redde en hel ferie – hvad end der er tale om køresygepiller, barnets yndlingslejetøj eller en ekstra sutteflaske.