sm123

At rejse er dejligt. Men det er ikke altid, at det er praktisk muligt. Det kan der være mange årsager til. Skal du holde sommerferie hjemme i år? En sommerferie derhjemme behøver ikke nødvendigvis at være hverken dårlig eller kedelig. Man kan gøre mange ting for at sikre en god sommerferie derhjemme. En af dem er at orde haven, så den er klar til hyggelige sommeraftener og behaglige stunder på solskinsdage. Læs mere om, hvordan du kan gøre haven klar her. 

Bænk under træ

Besøg et plantecenter og find inspiration

Et godt sted at starte, hvis man ønsker at gøre haven sommerklar, er at besøge et plantecenter. Har du grønne fingre eller bare et ønske om en smuk og hyggelig have, er et plantecenter stedet for dig. Her få nemlig alle typer af planter til inde- og udebrug samt krukker, potter og forskelligt haveudstyr. Plantecentret er også et godt sted at finde inspiration og nye idéer til, hvordan din sommerhave skal se ud.

Hos plantecentre har de masser af kvalificeret personale, som kan hjælpe dig på vej til at vælge de rigtige planter og den rigtige indretning af din have. Det kan eksempelvis være en god idé at bede om hjælp til at finde ud af, hvilke planter, der blomstrer hvornår, så du er sikker på, at din have ikke kun tager sig godt ud i sommerperiode, men hele året rundt.

Små planter

Dyrk dine egne grøntsager

En god måde at gøre haven hyggelig og hjemlig på, er ved at dyrke dine egne grøntsager. Dette kan også være en sjov beskæftigelse i løbet af sommeren, og så smager tomater, agurker, radisser, gulerødder og kartofler også meget bedre, når de kommer fra egen have. Hyg dig med at sætte frøene, passe planterne og nyd herefter udbyttet i form af en lækker salat eller smagfulde nye kartofler.

Vil du gerne dyrke dine egne grøntsager, kan det være en god idé at investere i et højbed, hvor du kan sætte frøene og løbende passe dine grøntsager. Et højbed giver også planterne bedre voksebetingelser, fordi man undgår ophobning af vand, når bedet er hævet over jorden. Højbede fås bl.a. i plantecentre.