sm123

Det er en stor beslutning at få en ny hund. Der er meget arbejde i at finde den helt rigtige, der netop matcher dine egne eller din families behov. Hvis du rejser ofte, søger du med garanti også en hund, du kan tage med. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvilken race du bør vælge.

Hund-bjerg

Vælg efter dine behov

Noget af det vigtigste, når du vælger en hund, er blandt andet, at hunden skal kunne passe ind i dit liv. Hvis du har en familie, er det afgørende, at du finder en race, der er god til børn. Hvis du bor et sted, hvor du er omgivet af natur og selv er meget aktiv, kan du vælge en race, der er fleksibel og energisk. Derudover er der en række andre parametre, du bør have med i dine overvejelser. Hvis du for eksempel rejser meget, er det også vigtigt, du vælger en hund, der kan klare rejseturene. 

Hvis du allerede har en race i tankerne, bør du nøje undersøge racen. Det gælder især behov, temperament og pleje. Hvis du som udgangspunkt går efter en, der både er familiehund, men også har brug for aktivitet, og som desuden er fleksibel, bør du overveje en finsk lapphund. Dog skal du være opmærksom på, at denne race kræver en indsats, når det kommer til opdragelse. Til gengæld er den især god at have med på aktive rejser, hvor du bruger tid i byer og natur.

Inden du tager din hund med på ferie

Inden du enten drager mod varme himmelstrøg eller koldere omgivelser, er det vigtigt, du kender din hunds vaner og behov. Det er nemlig ikke alle hunde, der har lige godt af at komme med på ferie. For eksempel skal en finsk lapphund have mange gåture om dagen for at få stillet sit aktivitetsniveau. Derudover skal du stadig gide at opdrage den, mens du forholder dig i andre omgivelser. Det som bekendt vigtigt, du sætter grænser for din hund. Selvom du er på ferie, og tiden er inde til afslapning, skal hunden stadig være klar over, at det er dig, der bestemmer.

Hvis du tager på charterferie, bør du som udgangspunkt lade din hund blive hjemme. Det kommer ofte helt af sig selv, hvis du skal på et ressort og rejse med fly. Skal du til gengæld på en lidt mere aktiv ferie, vil det være oplagt at tage hunden med. En finsk lapphund er som nævnt glad for motion og aktivitet. Derudover er det en hund, der har meget vilje – du skal derfor være klar på at tage kampen op og opdrage den jævnligt. I den forbindelse kan du med fordel lave en række forskellige øvelser, selvom du er på ferie. 

Din ferie er en oplagt mulighed for at få samvær med din hund. Du har endelig tid til at gå i dybden med opdragelsen uden arbejde eller huslige pligter kalder.