sm123

I Danmark betaler vi skat og er derfor ikke vant til at det koster os noget at tage et smut forbi lægen eller skadestuen. I udlandet skal man helst undgå at blive syg, ikke kun for at undgå ubehaget, men også fordi man selv skal betale. Det gule sygesikringskort i Danmark kan dog hjælpe en smule, hvis man indenfor Europas grænser bliver så alvorligt syg, at man skal transporteres hjem før feriens afslutning, dog står man helt på egne ben og for egen regning, hvis man er udenfor Europas grænser, hvad sygdom angår.

Det kan derfor være en god idé at købe en rejseforsikring, når man rejser udenfor Danmarks trygge grænser, uanset feriens længde eller geografiske placering. En rejseforsikring dækker nemlig ikke kun for akut sygdom og behandling, men også for stjålne genstande, refunderinger såfremt man skal købe nye toiletsager, hvis ens bagage bliver væk eller er forsinket, men det dækker også over skader påført på andre eller deres ejendele. Som ung anbefales det især at man køber en rejseforsikring, hvis man tager på ferie med vennerne, da der her ofte kan opstå erstatningssager, hvis man en aften blev lidt for fuld på Ibiza.

En generel rejseforsikring dækker alt

Der er mange forskelle når man undersøger forskellige typer rejseforsikringer fra forskellige udbydere, det man som forbruger skal kigge varsomt efter er, om den rejseforsikring man vælger dækker de behov, der måtte opstå under ens ferie, samt hvilket prisleje forsikringen ligger i. Der kan være mange penge at spare, når man køber en rejseforsikring, derfor kan det varmt anbefales at man forhører sig hos venner, familie, kolleger eller vælger at bruge en sammenligningstjeneste på internettet inden man køber en rejseforsikring. Man kan naturligvis aldrig vide om ens rejseforsikring vil blive brugt eller om det er penge ud af vinduet, dog kan man sige at hvis den ikke kommer i brug har det været en god ferie.

Når man skal kigge efter en god rejseforsikring skal man først kende grænserne for sine egne behov, rejser man let på f.eks. backpacking ferie er det måske ikke nødvendigt at få en rejseforsikring, der dækker tyveri eller erstatning af bagage, der bliver væk, da man ofte har de mest nødvendige ting som pas og feriepenge på sin person. Rejser man dog 14 dage til syden og har fyldt kufferten med lækkert sommertøj kan det godt betale sig at købe en forsikring der dækker alt.