sm123

Vi sidder her i Danmark, og kan erkende at sommeren er ved at være slut, og sikke en sommer, der var meget der ikke blev gjort, meget der ikke blev set, og vi ville så gerne ud at lege.

Men verden og livet får videre, og vi skal da ud at rejse igen før eller siden, naturligvis skal vi det, og det kan nærmest kun gå for langsomt med det, men du skal alligevel lige stoppe op og tænke dig om, for hvordan er du sikret på rejsen?

Reglerne siger kort og godt at du er sikret inden for Danmarks grænser med det gule sundhedskort, men skal du uden for landets grænser, så skal du huske det blå EU-sygesikringskort, som skal bestilles i god tid inden rejsen. Kortet giver dig retten til den samme behandling som borgerne på den pågældende destination, hvilket betyder at du godt kan rende ind i at skulle betale for behandlingen.

En god idé kan derfor være at tegne en rejseforsikring, så du er dækket ind i alle tilfælde, men lige i den forbindelse kan du faktisk være dækket ind hos dit forsikringsselskab allerede, fordi der i dine eksisterende forsikringer godt kan være indbygget en rejseforsikring, også uden at du er opmærksom på det, så det kan være en rigtig god idé lige at gennemgå papirer og vilkår inden du damper af.

På kryds og tværs i Europa

Hvis du alligevel vælger at blive hjemme

Det kan jo være at du enten ikke er tryg ved at rejse, eller bare ikke har råd lige nu og her, og lige så godt kan slappe af under hjemlige himmelstrøg, jamen så er der sikkert en del ting du trænger til at få lavet i hjemmet, også selv om du ikke rigtig gider.

Der skal måske gøres rent, og det kan være du får brug for en gang god glasrens – der kan lidt mere end de fleste andre, hvor man kan sige at netop glasrens er en af de mest ringeagtede rent kvalitetsmæssigt, vi skal bare have noget der med knofedt kan fjerne skidtet, og så er vi sådan lidt ligeglade med hvad det ellers indeholder, bare det er billigt, men tænk engang – også her hænger pris og kvalitet sammen. Tænk på at en god gang glasrens kan gøre godt mange steder, også ved en genstridig forrude på bilen.

Forkæl hunden inden rejsen

Det kan også være du føler trang til at gøre noget godt for din bedste ven – nemlig din hund, den trænger til et trygt og sikkert sted at være, noget som er dens helt eget, og som den kan finde fred og tryghed i, så hvorfor ikke gå på jagt efter en rigtig hundeseng, måske endda så hunden kan blive nede fra din egen seng?