sm123

Og mere end gondoler, fodbold og Ferrari!

Sig espresso og de fleste vil tænke på Italien, som den stærke kaffedriks fødested. En kaffe, der dengang hed expresso fordi formålet var at kunne servere en hurtig kaffe til de morgentravle italienere.

Venedigs gondoler er lige så kendte som espressoen, og de fleste der enten har været der, eller set film fra Venedig, får straks billeder af kanalerne med gondoler på nethinden.

For andre er Italien kendt for fodbold, og hvem holder ikke med Juventus, Inter, Roma eller måske Napoli? Eller de azurblå til VM og EM. Og så er der den stejlende hingst … Ferrari! Klassebilen over dem alle, hvis du spørger undertegnede. Enhver bilglad drengs (uanset alder) drøm.

Jo, mange kender selvfølgelig også Markuspladsen i Venedig med alle sine duer, det skæve tårn i Pisa og hovedstaden Rom. Men Italien er meget mere end det…

Udforsk Italiens spændende regioner

Italien er opdelt i 20 regioner, som hver især byder på fantastiske oplevelser, hvis du giver dig selv lov til at udforske dem. I Toscana og den tilstødende region Umbrien er turismen voksende, og det forstår man, hvis turen går hertil.

Umbrien er en bjergrig region, som med sit maleriske og ufatteligt smukke terræn får dig til at glemme tid og sted. Middelalderbyer og fæstninger dukker op og giver dig en masse historiske oplevelser i Umbrien, som ikke kan anbefales nok at besøge.

Toscana er for de fleste nok en mere kendt region. Toscana har i realiteten det hele, og er blandt andet kendt for sin vin. Siger Chianti dig noget?

Toscanas hovedstad er Firenze. Mange kender Firenze fra skoletiden, hvor klasserejser ofte gik netop til denne smukke og skønne by. Firenze, skønhed og kunst går hånd i hånd og et besøg (eller flere) i byen, fortæller hvorfor.

Inspiration til din (næste) ferie i støvlelandet

Om du vil smage dig igennem Italiens egne, som Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo fra tv-serien ”To madglade Italienere” (orig. ”Two Greedy Italians”), tage på storbyferie i fx Rom eller Milano, holde dase-og badeferie ved Gardasøen eller Amalfikysten, så er inspiration altafgørende for en god rejse.

Hører du til dem, der gerne vil planlægge ferien selv, kan du finde inspiration, viden om Italien og gode råd på https://www.rejsertilitalien.dk/. Her skriver Italien-ekspert Jesper Kristensen om Italien og alt hvad der er værd at vide før du tager til støvlelandet. Jesper Kristensen kærlighed til landet har gennem utallige rejser givet så meget indsigt, at det er svært at finde nogen bedre egnet til at videregive denne viden.

Du kan naturligvis også finde inspiration i rejsebøger, rejsefortællinger og hos de forskellige rejsebureauer der sælger rejser til Italien.

Du bliver bidt af Italien – og afhængig

Det er de færreste mennesker, der ikke kan lide italiensk mad i en eller anden udstrækning. Har du først prøvet en ægte pizza i Italien, bliver du afhængig og vender kun nødigt tilbage til de ”danske” pizzaer. På samme måde er det med selve landet. har du først været i Italien en gang, så bliver du afhængig og må bare komme tilbage. Og der er masser at opleve og udforske – langt mere end du regner med.

Når du rejser til støvlelandet, skal du huske det blå EU-sygesikringsbevis.

God ferie!