sm123

Elsker du at tage på jagt og er du nærmest afsted i hver weekend, når du er hjemme? Hvis du er stor jagtentusiast, så har du formentlig tidligere oplevet den uro i benene og kløen i fingrene, man kan få på en langtrukken ferie, efter at komme hjem igen og ude i vildmarken.

Men hvorfor behøver du at vente til du kommer hjem igen? Hvis det at gå på jagt giver dig en stor glæde i hverdagen, så hiv da glæden med på ferie.

Læs mere her om hvordan du kan jage, imens du er afsted, og hvorfor du bør gøre det.

gevær

Derfor bør du gøre det

At gå på jagt er noget helt særligt. Selvom det ikke længere er strengt nødvendigt for mennesket at jage dets eget bytte for at overleve, så er det stadigvæk noget som rigtig mange mennesker finder en stor glæde i. At gå på jagt kan føre os tættere på vores forfædre og i et med naturen. Det kan give os en masse spænding og øge vores koncentrations evne. Og så er det jo bare rigtig sjovt.

Samtidig er der den store fordel ved at jage imens du er på ferie, at du lige pludselig befinder dig i et helt nyt miljø med et nyt form for bytte. Om det så bare er en smuttur til Nordnorge eller måske en længere tur til Østrig eller endda Island, så er der rige muligheder for at prøve kræfter i et helt nyt miljø.

Ofte når vi har jaget i lang tid, så kan det efterhånden blive lidt for ensformigt. En garvet jæger kender efterhånden de danske forhold og ved lige præcis hvordan han skal få fat i hans ønskede bytte. Glæden ved at jage forsvinder måske aldrig, men spændingen kan godt begynde at fordufte lidt.

Nogle gange kan han rette op på det ved f.eks. at købe sig nogle nye luftgeværer eller andet form for jagtudstyr, der kan give ham en ny kant i forhold til sin jagt. Men andre gange skal der nu bare lidt mere til og da kan en rigtig jagt-ferie være behjælpelig.

Sådan gør du

Men hvordan får du dig så en god ferie fyldt med spændende jagt og udfordringer?

De forholdsregler du bør tage dig, før du tager afsted, kommer selvfølgelig an på selve landet du tager til. Det er en god ide hjemmefra lige at sætte sig ordentligt ind i det nye lands jagtregler og -forhold, før du pakker tasken og tager afsted. Undersøg nøje hvorhenne det er lovligt for dig at jage og hvornår jagtsæsonen er i dag, samt for hvilke dyr der egentlig er jagtsæson.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at du sætter dig lidt ind i miljøet og hvilke former for bytte samt udfordringer du kan møde, når du er ude i naturen. Hvis du skal til et eksotisk lang f.eks., så er det en god ide lige at dobbelttjekke, hvilke eventuelle farer du kunne støde på, imens du er ude i naturen.

Undersøg derudover gerne hvor i landet du kan anskaffe dig de forskellige ting, du har brug for under din jagt. De meste jagtudstyr vil du sagtens kunne pakke ned i kufferten, men det er noget mere tvivlsomt, om du kan få dine egne våben med dig. Undersøg derfor lejemulighederne, før du tager afsted, så du ikke skal bruge værdifuld tid på det, når du først er fremme.