sm123

Kenya er et smukt land i Østafrika, der grænser op til Etiopien, Somalia, Uganda, Tanzania og Sydsudan. Før i tiden var landet en britisk koloni, men det opnåede uafhængighed i 1963. Siden da har landets historie været præget af hårde tider, men også en utrolig fremgang og livsgejst. Selvom kenyanerne er et folk, og selvom der findes to officielle sprog – engelsk og swahili – så består de egentlig af en lang række etniske grupper eller stammer med hver deres sprog og skikke, og her af er hele 42 officielt anerkendt. Og dette har stor betydning for den måde, kenyanerne forstår sig selv på. For eksempel har det stor betydning inden for det politiske univers, hvilken etnisk gruppe, man tilhører. Og selvom dette kan føre til stridigheder, er Kenya stadig Østafrikas stjerne – et land, der kan byde på alt fra storby til strand til safari.

Fra storby til badeferie

Kenyas hovedstad er Nairobi. Da det er en by med næsten 3 millioner indbyggere, er det ikke svært at forestille sig, hvor meget gang i den der er. Det er en by, der aldrig sover. Her findes både smarte butikker med det nyeste inden for design og mode, og der findes gigantiske markedspladser, hvor boderne strækker sig så langt øjet kan se. I Nairobi kan man få fat i alt inden for beklædning, elektronik og madvarer, hvis bare man leder længe nok. Og kenyanerne er åbne og hjælpsomme og snakker med fordel flydende engelsk.

Kenyas kystlinje ligger ud til det Indiske Ocean, og her finder man bl.a. byen Mombasa. Her møder det turkise vand de hvide sandstrande i et syn, der er en fryd for øjet. Palmerne svinger i vinden, og der er kolde drinks i baren, og der findes få bedre steder at holde en klassisk badeferie med alt hvad dertil hører.

The Big Five i naturlige omgivelser

Kenya er også det perfekte sted at tage på safari. Her kan man opleve noget af det, Afrika er mest kendt for, nemlig The Big Five – næsehornet, leoparden, bøflen, løven og elefanten. Disse store fantastiske skabninger har hjemme i naturreservater og nationalparker flere steder i landet, og der er intet som at se dem i sine naturlige omgivelser, når man er vant til at se dem indespærret i en zoologisk have. På savannen kommer de for alvor til sin ret, og det giver et sug i maven, når man endelig får øje på yndlingsdyret.

Har du brug for at få mere inspiration om dette smukke land kan du besøge denne side og se om der ikke er nogle film som vil være interessante.