sm123

At tage på ferie er noget, de fleste holder af. Tanken om at rejse i det blå er fantastisk og spændende. Men med de seneste års stigende fokus på klimaet, har tingene ændret sig. Vi skal alle hjælpe til. Vi skal alle hjælpe til med at komme godt ud på den anden side. Der er mange måder, hvorpå du kan tage på ferie med samvittigheden i orden. Det kræver blot at du lægger hovedet i blød og tænker dig godt om. Og så kræver det selvfølgelig noget arbejde fra din side. Men i sidste ende er det det hele værd. Læs mere her og få inspiration.

Tog i landskab

Hvor, hvornår og med hvem?

Når du skal planlægge en rejse, er der selvfølgelig noget forberedelse. Du skal tage stilling til en masse ting. Og når du skal vælge en ferie med klimasamvittigheden i orden, kræver det en lille smule ekstra.

Det første, du skal overveje, er naturligvis, hvor rejsen skal gå hen. Du skal spørge dig selv, hvad du gerne vil have ud af ferien. Vil du gerne på badeferie og drikke drinks ved poolen? Vil du tage på en kulturel stemt ferie og udforske, hvad din destination har af historie at byde på? Du har helt sikkert en præference. Det er bare at finde den.

Det næste, du skal overveje, er hvornår, du skal afsted. Jo længere ude i fremtiden ferien ligger, jo større sandsynlighed er der for at lykkes med en klimabevidst ferie. Det kan nemlig være svært at få det hele til at gå op i en større enhed, hvis du booker ugen før.

Det sidste, du skal beslutte, er hvem, du skal rejse med. I skal naturligvis begge være indstillet på, at en klimabevidst rejse ikke er lige så nem og ligetil som en charterrejse med alt inkluderet.

En alternativ transportform 

Når du har besluttet, hvor rejsen skal gå hen, er næste skridt transporten. At tage flyet er en sikker miljøsviner. Du skal derfor søge mod alternative løsninger. Tog eller bus er et rigtig godt bud. Og hvis det er uoverskueligt at nå til din destination med tog eller bus, kan du genoverveje destinationen. Det er jo for eksempel nærmest umuligt at tage til Thailand med tog.

Når du genovervejer destinationen, behøver du ikke at genoverveje dine præferencer for ferien. Verden har rigtig mange dejlige byer. Du kan sikkert finde en by, der matcher dit behov, som er placeret geografisk tættere på Danmark.

Mand_blogger

Inspirer andre 

Du har nu planlagt en helt fantastisk ferie, der på samme tid er klimabevidst. Du tænker måske ikke over det, men du kan være en stor inspiration for andre mennesker. Det skal du udnytte. Der er nemlig helt sikkert rigtigt mange, der gerne vil have et par gode råd af dig.

En af de måder, hvorpå du kan nå bredt ud, er ved at lave en blog. Her kan du nå ud til alle mennesker, der har internetadgang. Klimakrisen har brug for forgangsmænd, der kan inspirere og vise vejen. Så tag dig tiden og opret en klimabevidst blog. På Blogg Skolan kan du lære, hvordan du laver en blog.