sm123

I den travle hverdag, hvor fokusset er på jobbet, kan det være svært at få kvalitetstid sammen med familien. Det kan derfor være både tiltrængt og velfortjent at rejse af sted mod sydens sol. På rejsen kan I få en velfortjent pause, hvor dagen kan gå med afslapning og kvalitetstid med familien. Alt afhængig af hvor I rejser hen, kan det være en god idé at holde øje med landets tilstand og regler. Det er nemlig vigtigt, at du respekterer landets regler og love, når du rejser rundt. Husk på at du trods alt er gæsten i landet. 

Politimænd

Nyhederne kan oplyse om landets tilstand

Det er vigtigt at følge med i nyhederne for at finde ud af, hvad der foregår i samfundet. Hvis du skal ud at rejse, kan det desuden være vigtigt at tjekke op på tilstanden i det pågældende land. I nogle lande er der stridigheder og optøjer, der gør, at det ikke er sikkert at rejse til de lande. Det kan også være lande, der er ramt af naturkatastrofer, hvor der er visse områder, som du skal holde dig fra. Der kan for eksempel være visse områder med vulkaner, hvor der er en chance for udbrud. Her skal du som turist være opmærksom. 

Du kan følge med i nyhederne på den nyhedsrige og opdaterede hjemmeside Nyheder24. Her behøver du altså ikke at se nyhederne i fjernsynet, men du kan læse nyhederne, når det passer ind i din travle hverdag. Desuden kan du følge med i nyhederne, mens du er på ferie, så du hele tiden er opdateret. På den måde sikrer du dig, at du hele tiden ved, hvad der sker rundt om i verdenen. Du kan også følge med i, hvis der sker vigtige ændringer i det land, som du befinder dig i.   

Italien

Sådan er reglerne

Der kan være forskellige regler i de pågældende lande, som er vigtige at overholder, når du rejser rundt i verden. Rejser du for eksempel til USA og skal være der i maksimalt 90 dage, er det vigtigt, at du husker at udfylde en ESTA-ansøgning. Det giver dig en tilladelse til at flyve til USA, men den sikrer ikke, at du får indrejsetilladelse. Hvis du rejser til Egypten, bør du udenfor turistområderne som kvinde dække dine skuldre og knæ til, mens du som mand bør have lange bukser på. 

Det kan også være, at du har planlagt en ferie i det charmerende Italien. Selvom landet ligger tæt på Danmark, er der nogle lokale love og regler, du skal overholde for at undgå dyre bøder. I Rom er det for eksempel ulovligt at spise mad på gaden. Du kan derfor lade din medbragte madpakke blive i rygsækken. I stedet kan du nyde en god italiensk pizza på en af de mange restauranter. I Lucca er det blandt andet strengt forbudt at fodre duerne. Hvis turen går til Italien, kan du få en god Italien guide her.   

Sol, skyet eller regn

Inden du rejser af sted på den længe ventede ferie, er det en god idé at tjekke op på vejrudsigten for landet. Hvis landet har en tendens til at være regnfuld i en bestemt periode, kan du overveje, om du vil rejse i en anden periode. Vejrudsigten kan også være en hjælp i forhold til hvilket tøj, der kan være fornuftigt at have med på rejsen. Der kan nemlig være stor forskel på, om du skal pakke regntøjet og gummistøvlerne, eller om du skal pakke sommertøjet og solcremen med i kufferten.