sm123

At rejse er at leve. Sådan sagde en kendt dansk eventyrforfatter for mange år siden. Og hvor har han dog ret! Der er virkelig intet som at rejse, der får en til at føle sig i live. Det at opleve nye kulturer, udforske smuk natur og spise lokale specialiteter er noget af det, som mange ser frem til hvert år når det er ved at blive ferietid igen.

Netop mad har en stor rolle for mange, når de rejser. Det er nemlig vigtigt at få gode madoplevelser med hjem i kufferten. 

Asisk mad på restaurant

Gode madoplevelser på rejsen er et must for mange

Det at rejse er noget, som de fleste ser frem til i spændt forventning. Hjemmefra er det muligt at planlægge mange aspekter af rejsen, men det er alligevel det uforudsigelige, som gør rejsen hel speciel. Det gælder også når det kommer til gode madoplevelser på rejsen. Hjemmefra kan man sagtens brainstorme idéer til hvilke delikatesser og retter der skal prøves af på destinationen. Har det område, land eller by som man rejser til, en ret det er specielt kendt for, er det helt klart, at det selvfølgelig skal prøves af.

Ofte støder man dog på andre retter og madoplevelser undervejs, som man ikke havde forberedt sig på hjemmefra. Det er disse spontane madoplevelser, der gør rejser til noget helt specielt. Ofte kan man få et ganske godt indblik i den lokale kultur ved at prøve diverse fødevarer og retter af, som er specielle for det område man er i. Spis som de lokale, og oplev hvordan det er at leve i deres lille del af verden gennem deres måltider!

Kimchi ris

Prøv dig frem: forbered dig på rejsen hjemmefra 

Går man meget op i mad, eller er man lidt nervøs for at skulle prøve bestemte delikatesser, lokale råvarer eller retter af, kan det måske være en god idé at prøve dem af hjemmefra. Det kan tage en stor del af presset af ens skuldre. Når man allerede hjemmefra har prøvet lidt af maden af, har man dannet grundlag for at måske turde prøve mere af når man er afsted. 

Man skal dog som altid huske, at den mad man kan lave hjemme, aldrig smager helt præcist som det gør på destinationen – og det kan både være godt og skidt. Det er dog en god måde at danne en base for sin rejse på. 

Få derfor fat på nogle lækre opskrifter, som er specielle for den destination, du rejser til. Rejser du sammen med andre, kan du eventuelt invitere dem hjem og smage på maden. Det er en god måde hvorpå man sammen kan tage hul på det næste rejseeventyr. De gode madoplevelser venter derude, og det gælder bare om at komme afsted og tage den første bid!