sm123

Du kan fylde din hverdag op med rigtig mange forskellige ting. Mange af os har rigeligt med opgaver og forpligtelser i hverdagene, som æder vores timer op. Det er for eksempel arbejde, rengøring, madlavning, pasning af børn og den obligatoriske motion.

Men der er ét problem ved alle disse aktiviteter. De drejer sig i høj grad om praktik og pligt. Og selvom dette er ting, som uden tvivl også skal passes, så er det langt fra dem alle, der giver glæde, fordybelse og ro. Tre ting, som vi også har brug for, for at kunne leve balanceret.

En hobby er et must

Det lyder måske en smule søgt, men det er altså utrolig sandt. En god hobby er nemlig et must, hvis man ønsker at være et helt og tilfreds menneske. Der er rigtig mange fordele ved en hobby. For det første bliver man dygtigere til noget nyt. For et andet laver man noget udelukkende fordi man synes, at det er sjovt. Man gør det for sin egen skyld, ikke for andres eller fordi, der er en forventning om, at man skal gøre det. Og så kan man glemme tiden og bekymringerne, når man fordyber sig i sin hobby.

En hobby kan være mange ting

Men hvad skal man så vælge, når man skal vælge sig sin hobby? Det er ikke et spørgsmål, som er let at svare på. En hobby kan nemlig være rigtig mange ting. Den afhænger i høj grad af personen, som har den.

En hobby kan derfor være alt fra noget gør-det-selv, som man fifler med derhjemme, til storstilede projekter på international plan. Intet er mere rigtigt end det andet. Det rigtige kan kun besluttes af den enkelte person. Her kommer to forslag til to vidt forskellige former for hobbyer.

Rejs ud i det blå

Hobby_rejse

Det kan sagtens være en hobby at rejse. Rejse er noget, som de fleste af os gør en gang imellem. Men det er langt fra os alle, der dyrker rejser som en hobby. Dem der gør det, går op i rejser på en helt anden måde.

Måske rejser de jorden rundt for at dykke de mest eksotiske steder. Måske sætter de en ære i at lede efter de steder, der er mindst turistede og mest autentiske. Eller måske dyrker de den lækre, lokale mad, som de rejser langt for at smage.

Dyrk egne frugttræer

Her er der tale om en form for hobby, som kan dyrkes lige hjemme i ens egen have. Det er skønt, fordi det ikke kræver så meget, og fordi man kan se resultaterne vokse op for ens egne øjne. Når man dyrker ting som for eksempel et æbletræ i haven, kan man også nyde godt af det endelige resultat.

Det kræver sit at dyrke et sundt frugttræ. Det er ikke bare at plante et frø og så krydse fingre. Man er nødt til at læse om de optimale forhold, beskæringer og den rigtige gødning. Derfor er det en hobby, der kan give en masse.

Frugt_have_hobby