sm123

Mange mennesker med forskellige diagnoser oplever problemer og usikkerhed i forhold til deres medicin, når de skal ud og rejse. Det er en jungle at finde ud af, om man må rejse med sin medicin, om man skal have særlige erklæringer fra lægen, om recepter er nok og om det ikke bare var nemmere at lade nogle af de smertestillende ligge hjemme i privaten, imens man er på ferie.

Sommerferien står for døren

Med sommer og sol melder alle disse spørgsmål sig hos mange, inden de skal krydse en grænse i fly, bil, tog, bus eller båd. Uanset, så har hvert enkelt land sine regler for medicin og det kan derfor være svært som syg at finde frem til netop regler inden for individuelle indtag af medicinske præparater.

sommer

Regler for indrejse med medicinske præparater

Som udgangspunkt er det altid en god ide at konsultere din læge, inden du tager ud og rejser med en sygdom. Hvad kan jeg reelt holde til og hvor går grænsen i forhold til min sygdom? Måske har lægen allerede erfaringer i forhold til at medbringe medicin til en pågældende destination. Uanset, så vil din læge i de fleste tilfælde kunne ruste dig med en erklæring, som de pågældende myndigheder på din feriedestination vil kunne forholde sig til. Det vil i langt de fleste tilfælde være nok som dokumentation. Er du det mindste i tvivl omkring indførelse af din medicin, så kontakt altid det pågældende lands ambassade, for at være helt sikker på at du ikke indfører noget, som strider imod et lands lovgivning og som i værste tilfælde kan give fængselsstraf.

CBD-olie over grænsen

Særligt CBD-olie kan være svært at finde egentlige regler for. Nogle lande accepterer den ufarlige olie, som et almindeligt lægemiddel, mens andre stadig er af den opfattelse, at man skal behandle olien med en form for uvidende respekt. Står du i det tilfælde, at du bruger CBD-olie som en behandlingsfor imod smerter, så klik dig videre på https://cbd-olie.eu/ og stil de nødvendige spørgsmål inden afrejse.

Sæt dig ind i de gældende regler for din feriedestination

Vigtigt er det altså, at du sætter dig grundigt ind i reglerne for medicin over grænser inden afrejse. Du vil højst sandsynligvis opleve en større tolerance inden for EUs grænser, end det er tilfældet andre steder i verden. Særligt Asien og Australien har strenge regler på området og det er her vigtigt, at du er sat godt ind i sagerne og at du medbringer de rette dokumenter inden et eventuelt besøg.

fly

Brug den sunde fornuft

Endelig handler det i høj grad om at bruge sin fornuft, når man rejser med medicin. Glem alt om at forsøge at smugle medicin over grænser. Det vil ikke mildne en straf, hvis man bliver taget i at smugle, selv relativt milde præparater over grænser. Erklær derfor altid dit medbragte, hvis et land ønsker det.

Varme himmelstrøg kan ofte lindre

Endelig er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser omkring ens behov for medicin under varme himmelstrøg. For eksempel CBD-olie, som er fantastisk lindring af ens smerter, men som måske godt ville kunne undværes under de rette omstændigheder i en begrænset periode og i de tilfælde, hvor CBD-olien ikke er den primære behandlingsform. Varme har ofte en lindrende effekt på mange smerter og derfor kan en kort periode i varmen være en god måde at holde en lille pause fra præparater, som ikke er direkte nødvendige for en patients velbefindende. Når man så er hjemme igen i det danske, kan man igen genoptage ens brug af den medicin, som hjælper en bedst. Dette er dog meget individuelt og bestemt et emne, som man bør tale med sin læge om, inden man handler.