sm123

Det er skønt at være på ferie. Det er altid dejligt at få slappet af og nyde de oplevelser, som en ferie byder på. Det kan også være rart at kunne høre musik eller radio, mens du er afsted. Nu har du tid til at lytte uforstyrret, og du kan også lukke af for mindre spændende lydscenarier – som for eksempel under en flyrejse.

Hav gerne et par gode høretelefoner med, når du er på ferie. Dem skal du nok få brug for – både på selve rejsen og i andre situationer, mens du er afsted.

Bluetooth

Høretelefoner til flyrejsen

Forestil dig, hvor rart det kunne være, om du kunne sidde og høre musik eller lytte til en bog eller en podcast, mens du sidder i et fly i flere timer. Dermed kan du lukke alle de generende lyde ude og skåne dine ører og dit sind for den irritation, sådan nogle kan give.

Det er både motorstøj fra flyet, skramlende serveringsvogne og medpassagerers tale, du bliver skånet for at lægge ører til. 

Er der mulighed for at se film på skærmen foran dig, så kan du også nemt gøre det, når du har dine egne høretelefoner med.

Hvilke høretelefoner skal du vælge?

Der findes trådløse høretelefoner både til at have siddende inde i øret op uden på øret. De er praktiske, fordi du slipper for kablets begrænsninger. De er nemme lige at sætte i ørerne.

Bruger du høretelefoner med kabel, så får du en bedre lyd, hvilket kan være rart i nogle situationer. 

Om du vælger den ene eller den anden slags, er dels et spørgsmål om smag og behag og dels et spørgsmål om, hvad der egner sig bedst i situationen. 

Høretelefonerne fylder jo ikke alverden, så måske kan du have begge typer med på ferie. Når du sidder et roligt sted, er det måske fedt at have et par høretelefoner med kabel på, som kan give dig den fede lyd. De små in-ear er nemme lige at have med.

Høretelefoner

Luk ikke helt af for den lokale lyd

Selv om det på mange måder er en fordel at have høretelefoner med på ferie, så bør du ikke lukke helt af for de lokale lyde på destinationen.

Det lokale lydbillede er en vigtig del af det samlede indtryk af det sted, som du besøger. Der er det lokale sprog, trafikken, naturen og så videre, der tilsammen danner det lydbillede, som er helt særligt for det pågældende sted.

Høresansen er vigtig at tilgodese, når minder og oplevelser skal sanses. Derfor bør du ikke konstant have dine høretelefoner i ørerne, når du er på ferie. 

Tag lydene ind, og begræns de situationer, hvor du har din egen lyd i høretelefonerne til tidspunkter, hvor du er på rolige steder. Det kan være, når du er på dit hotelværelse, i dit telt eller i en bil. Her er det til gengæld super fint at have noget godt at lytte til.

Husk i hvert fald at tage høretelefoner med, når du skal på ferie. Så er du godt dækket ind lydmæssigt.