sm123

Går man 20 eller 30 år tilbage i tiden, havde ordet nørd utvivlsomt en dårlig konnotation. Det var et skældsord, man kun blev kaldt, hvis man gjorde noget upopulært eller blev drillet, og man forsøgte for alt i verden at undgå at blive identificeret som en nørd. Sådan er det imidlertid ikke længere. I dag er det nemlig næsten omvendt. Alle lige fra kendisser til små skolebørn synes gladelig at identificere sig selv som nørder, og alt lige fra de spil, der bliver spillet til de film og tv-serier, der bliver set, tyder på, at der kommer flere og flere nørder. Lige meget om du er mand eller kvinde, ung eller gammel er chancen for, at du har en god ven eller nær bekendt, der selvidentificerer som en nørd, og det skal du selvfølgelig huske på. Ikke mindst, når du engang skal give dem en gave. 

Backpacker

Tag nørden med på tur

Du kan imidlertid også tage en lidt anderledes tilgang og finde en gave, de vil synes om, men som de ikke engang selv vidste, at de ønskede sig. For eksempel er der en lidt generaliserende stereotyp om, at nørder sjældent kommer udenfor. Ikke desto mindre er det dog sandt for en hel del nørder, måske også din gode ven og modtageren af din gave. Derfor skal de selvfølgelig have en lille tur eller rejse i gave. Det er en oplagt mulighed for at arrangere noget sammen med en gruppe venner, og så er der selvfølgelig masser af nørdede destinationer, i kan vælge: Skal i på museumstur, eller måske skal i se et geologisk vidunder?

Gave

Gaver går begge veje

Er du gode venner med en mere teknisk eller videnskabelig nørd, hvilket er det, som mange forbinder ordet med, så er det selvfølgelig oplagt at give dem en sjov gadget i gave. Alternativt kan du give dem en tur til et sted, de vil finde interessant, og det kunne være alt lige fra en tur til den nærmeste fabrik eller til et spændende museum, de godt kunne tænke sig at se.

Har du mange nørdede venner, er der desuden en vis sandsynlighed for, at du også er en nørd. Er vi ikke alle sammen nørder på et eller andet område? Hvis du er nørdet og måske har siddet og savlet over nogle af de foreslåede gaver ovenfor, må du huske, at man også kan give sig selv gaver fra tid til anden. Nørdet viden kan desuden også sagtens bruges, når man skal give gaver til mindre nørdede venner. Hvem vil for eksempel ikke sætte pris på et gavekort til en omgang teknisk support fra en nørd, så de endelig kan få svar på, hvordan man skifter password, hvad det betyder at ”DNS-server ikke svarede”, eller hvordan de får en VPN.