Om Husk Det Blå

Huskdetblå.dk var i 2014 en hjemmeside for kampagnen ”Husk Det Blå”. 1. august trådte nye regler i kraft om sygesikring ved rejser i EU, hvorefter danskerne skulle bestille og medbringe det nye blå EU-sygesikringskort. Det gamle kendte gule sygesikringskort, som skiftede navn til sundhedskort, dækkede ikke længere i andre EU-lande.

Kampagnen kørte aktivt fra maj-august 2014, ikke kun fra hjemmesiden, men i kommuner og regioner. Disse kunne hente kampagnemateriale direkte fra huskdetblå.dk, så borgerne på en let tekstuel og grafisk måde blev informeret om det nye kort.

Det gule kort benyttedes og benyttes fortsat i Danmark, og det blå kort var og er ikke obligatorisk, men bestilles når man ved, at man skal rejse i EU.

Da kampagnen var slut, fik hjemmesiden lov til at være online i et årstid, så de vigtige informationer fortsat var tilgængelige, men senere blev siden taget ned, da kampagnen havde opfyldt sit formål.

I dag drives huskdetblå.dk privat, som en oplysningsside om rejser, rejseforsikringer, rejseudstyr og lignende.

Vi stræber efter at udgive artikler om disse emner, som kan være til inspiration og oplysning for vores læsere.

Vi modtager gerne artikler til udgivelse, såfremt de passer ind i rammerne om websitet, og i øvrigt er velskrevne. Du er velkommen til at kontakte os i den forbindelse.

Teamet bag Huskdetblå.dk