sm123

Den klassiske bilferie ned gennem Europa har været en populær måde at holde ferie på igennem rigtig lang tid. I hvert fald hvis du spørger danskerne. Som folkefærd elsker vi åbenbart at stoppe vores små personbiler med tasker og anden bagage, sætte børnene ind på bagsædet og så ellers drøne ned gennem det europæiske landskab. 

Kort på bilrejse

Bilferien er blevet populær

Der er flere grunde til, at den form for ferie er blevet populær blandt danskerne, mens andre nærmest ikke bliver gjort brug af længere. En stor del af bilrejsens succes er for eksempel, at den er forholdsvist nem og billig at planlægge. Man skal ikke til at punge ud til et fremmedsproget rejsebureau, som i knap nok ved hvad tilbyder. I stedet kan i bruge det budget, I rent faktisk har på noget konkret og sjovt, når I er kommet frem. Desuden har man bare meget mere frihed, når man på den måde selv drager af. Man kan selv bestemme, om man ønsker at køre på de tyske motorveje den halve nat, eller om man vil overnatte på hotel den aften. Det er op til en selv, hvornår man holder ind på rastepladsen eller tager en snack og kører videre.

Det er dog heller ikke til at komme uden om, at de fleste oplever visse problemer, når de tager afsted på bilrejse om sommeren, eller hvornår de nu ellers gør det. Det gør sig ikke mindst gældende, hvis de har børn med på bagsædet, hvilket langt de fleste har. Det er faktisk overvejende børnefamilier, der vælger at tage på bilferie for at komme ned til sydens sol. Et af de største og mest åbenlyse problemer ved at tage sine børn med på bilferie er dog den kedsomhed og rastløshed, som utvivlsomt kommer til at opnå, når I skal bruge store dele af dagen klemt op og ned ad hinanden i en forholdsvist lille bil. 

Set fra bagsædet

Sørg for bevægelse og underholdning

Det kan være enormt frustrerende, hvis man er et lille barn, der er vant til bare at kunne løbe rundt, når man har lidt for meget energi i kroppen. Sørg derfor for, at i indimellem tager nogle pauser, hvor i kommer ud og får noget frisk luft, og hvor børnene får lov til at strække ben på en rasteplads eller lignende. Skal man tage de endnu mere seriøst, kan man endda arrangere et par seværdigheder undervejs, man gerne vil se. På den måde er motorvejsskiltene ikke det eneste, I får set af Tyskland.

Moderne teknologi kan ligeledes være til enormt stor hjælp. Lad for eksempel børnene spille online spil på rejsen. Det faktum, at spillene ligger online gør, at de frit kan vælge mellem en masse forskellige, og de vil med garanti ikke kede sig lige foreløbigt. På den måde kan I få ro og mulighed for bare at køre uden en masse brok eller indbyrdes drillen fra børnene. Selvfølgelig skal børnene ikke bruge al deres tid med næserne begravet i en skærm, men det kan være en fin måde at slå en smule tid ihjel. Sørg dog også for at opfordre dem til at kigge ud ad vinduet for at nyde udsigten eller lege andre lege indbyrdes. Så kan bilrejsen sagtens blive jeres foretrukne rejseform.