sm123

Er du klar til at tage på nye eventyr og opleve verden langt væk fra Danmark? Det store eventyr er måske ikke langt væk, men derfor er det også vigtigt at gøre sig det klart, at den verden vi lever i, er en anden end for bare få år siden. En politisk beslutning foretaget i et land, kan hurtigt påvirke stemning og politik i et andet. Sådan er den nye verdensorden og derfor er det altid en god ide at holde sig opdateret inden afrejse. På den måde kan vi som rejsende møde det samfund, som vi besøger, med en langt større forståelse for et lands tilstand, stemning og syn på omverden.

Verdensborgeren er orienteret

På en måde kan man påstå, at det er en hver rejsendes pligt at sætte sig ind i et lands selvforståelse inden et eventuelt besøg. Det handler i høj grad om en respekt for landet, men også om at man som besøgende vil få en helt anden forståelse for de mennesker, som man møder på sin vej.

oplevelser i japan

Vi er for længst blevet verdensborgere og selv om det kan virker fjernt for os at leve og bo i et aluminiumsskur i Østafrika, så kan vi være sikre på, at der her også lever mennesker af kød og blod, som ønsker sig andet og mere. Forståelsen for et lands politiske og økonomiske situation, kan hjælpe os til at se det hele i et andet og forhåbentligt klarere perspektiv.

Med hele verden som uddannelsessted

At rejse og opleve vil i mange tilfælde være en form for uddannelse, hvis vi åbner vores øjne op for andet end hvide sandstrande, burgerbarer og alkohol. Det handler ikke om, at vi ikke må tage på fornøjelsestur, men om, at vi skylder det land vi besøger, at se og forstå de ting vi møder på vores vej. Ved at læse op på et lands politiske situation, vil vi måske i langt højere grad forstå, at vi, selvom vi nyder den kolde øl på stranden, indgår i en økonomi, hvor det at sælge ud af et lands ressourcer, politik og menneskesyn, kan være med til at fastholde et folk i fattigdom.

pige i lufthavn

Den gode lektie at lære

Det er ikke kun i ulande, at vi vil kunne drage personlig fordel af indsigt i et lands politik og selvforståelse. Også ved besøg i lande som på papiret, er ilande, kan en forståelse for det pågældende land være en vigtig lektie at lære. Det handler om at læse godt op ved hjælp af medier inden et besøg. Men det handler i lige så høj grad om at møde de borgere, som findes i et pågældende land. Tal med de mennesker som du møder på din rejse og få forståelsen for det land, som du befinder dig i. På den måde vil du kunne tage vigtig erfaring og viden med dig hjem. Den uddannelse som du får på det store verdenseventyr, er på mange måder den vigtigste. Den vil kunne ruste dig til et liv, hvor indsigt og forståelse for andre mennesker vil være en selvfølge.