sm123

Den danske sommer kan være kold og grå, så det er ikke så underligt, at de fleste danskere drømmer om at vende snuden sydpå, så snart kalenderen melder om ferie. Her får du gode råd til, hvor du kan rejse hen og hvordan du får råd til rejsen. Vi giver dig også en hurtig huskeliste, så du får en god ferie.

 

Gode rejsedestinationer i Europa

Hvis rejselysten er kommet over dig, er der en lang række gode destinationer i Europa, du kan sætte kurs mod.

  • Grækenland og de græske øer. Det er ikke underligt, at flere og flere danskere søger mod Grækenland. Her er god mad, flot arkitektur og en imødekommende kultur, der bare venter på at byde dig inden for.
  • Italien og Kroatien. To populære lande for danske børnefamilier, der ynder at køre sydpå på egen hånd. Her er gode badestrande og godt vejr.
  • Den hollandske hovedstad er et vidunderligt sted hele året, men om sommeren lever byen for alvor op. Her kan du suge historie, kultur og kulinariske oplevelser til dig.

Sådan låner du penge

At rejse er at leve, men at rejse er desværre ikke gratis. Den hurtigste og nemmeste måde at få penge til din næste rejse, er at tage et kviklån. Du behøver ikke at frygte de dyre renter, for hos en del låneudbydere i Danmark kan et kviklån faktisk være helt gratis, hvis bare du betaler pengene tilbage inden 30 dage.

penge til rejsen

Du kan derfor sagtens tage ud og rejse for lånte penge, selvom du måske befinder dig sidst på måneden og økonomien er lidt strammere end normalt. Du skal bare betale dit kviklån af, når du modtager din næste løn.

Den hurtige huskeliste

Din huskeliste vil altid afhænge af destinationen, men der er naturligvis en håndfuld ting, der altid er gode at have med.

Uanset om du kører i bil, flyver eller cykler over grænsen, skal du huske dit pas. Du bør også huske dit blå sygesikringskort. Det blå sygesikringskort gælder, når du rejser i Europa. Det er din garanti for at kunne modtage lægelig behandling, såfremt du skulle blive syg eller komme til skade, så du har behov for at blive behandlet på sygehuset.

Husk desuden solcreme. Selvom det ikke nødvendigvis føles varmt på huden udendørs, er UV-indekset sydpå langt højere end herhjemme. Vi skandinaverne er meget mere følsomme overfor solen og vi kan derfor hurtigt erhverve os en solskoldning uden det føles brændende hedt udenfor.

Du bør også altid huske din mobiltelefon og oplader hertil. Sørg for at have internationale data på telefonen. Så kan du finde rundt og komme i kontakt med lokale tjenester eller dine rejsepartnere, hvis du skulle få brug for dette. Det er sjældent sjovt at blive væk et fremmed sted.