sm123

Har du nogensinde drømt om at tage en tur med en luftballon, men er ikke helt sikker på om du tør? Det kan være en god idé at prøve alligevel, da sådan en tur kan være en meget smuk oplevelse. Her vil vi tage et kig på nogle af de forskellige dele af at arrangere en sådan tur. For eksempel hvordan man booker en tur, hvor man kan flyve, prisen, den rette påklædning og mere.

Hvordan booker man en luftballontur?

Du kan med fordel gå på internettet for at finde et godt tilbud. Prøv at lede efter en oplevelsesportal, hvor du også kan få rabatkoder. Du kan for eksempel se på ballonture.dk for at få mere at vide om, hvordan man booker en tur i luftballon.

Hvor i landet kan man finde en luftballontur?

Særligt Jylland er en populær landsdel at flyve med luftballon, mere populær end Sjælland og ikke uden grund. Rundt Silkeborg kan man finde store mængder af skovarealer, søer og store søer og meget mere. Du kan også tage en tur i Sønderjylland, hvis du er nysgerrig efter at se det fra luften. Er du heldig at få en ekstra klar dag, kan du se begge kyster. Er du mere interesseret i at se en storby fra oven, kan du også vælge at tage en tur over Aarhus. Her kan du også se havet.

himlen

Prisen på en luftballontur

Der er adskillige faktorer, der har indvirkning på prisen på en luftballontur: Forhandleren eller udbydere, hvorvidt du ønsker privat flyvning, og hvorvidt der er rabat. Du kan generelt regne med at komme af med 2.500 kr. per person. Prisen kan dog variere med førnævnte faktorer. Vælger du at tage en privat tur, bliver prisen højere; omkring 9.995 kr. for to personer. Med en rabatkode kan prisen blive sænket. Sådan en kan du finde på en dag med ekstra gode tilbud, for eksempel Black Friday.

Godt vejr er påkrævet for at flyve

Godt vejr er yderst nødvendigt for en tur i luftballon, for hvis der er dårligt vejr, er det for farligt at flyve. Derfor vil turen af sikkerhedsmæssige grunde blive aflyst. De bedste vejrforhold finder man med vindstyrke på under 12 km/t. Desuden vil det være bedst med god sigtbarhed og ingen tegn på regn, tåge eller sne. Som sådan finder de fleste ballonflyvninger sted i sommerhalvåret.

Den rette påklædning til en tur i luftballon

Overordnet set er det bedst at vælge tøj efter årstiden. For eksempel hvis det er tidligt forår eller sent efterår, kan man rekommandere at tage varmt tøj på. Uanset årstid, er det bedst at tage løst tøj på, specielt bukser, da det i så fald bliver lettere at komme ud og ind af kurven. Derudover foregår nogle afgange og landinger på blødt underlag, hvorved flade sko vil være mest optimalt. Er det en meget ekstra kold dag, bør ud tage hue og vanter med, da det ville være ærgerligt at få sin tur ruineret, blot fordi man havde valgt forkert påklædning.