sm123

Man kan ikke få råd til det hele, men hvis du holder af at rejse skal det prioriteres. Hvis du føler at det er svært at få råd, kan det være du skal kigge dine udgifter igennem for at se hvor du kan spare til en rejse. Det handler i første omgang om at gøre op med dig selv hvad der er det vigtigste for dig. Derudover kan det være en fordel med et rejsebudget og i sidste instans må du kigge på om der er unødige udgifter der kan skæres fra, for at få råd til at rejse.

Find ud af hvad der er vigtigst for dig

Man kan ikke det hele, så du må starte med at finde ud af hvad der er vigtigt for dig. Det er forskelligt hvor meget vi har råd til og hvad vores muligheder er, men hvis du ikke har råd til både fx at sætte bolig i stand og rejse i samme år, må du prioritere det vigtigste. Der er også mulighed for at gå på kompromis, men det handler igen om hvad du vil. Det kan fx godt være at der er råd til at opgraderes hjemmet med et nyt spisebord og samtidig få råd til en charterrejse. Du kan finde flotte plankeborde på Plankebord.dk. Det eneste man skal huske i denne sammenhæng, er ikke at gå så meget på kompromis, at man føler man gør det hele halvhjertet. Så kan det være at det er mere givende at vente med den ene del og fuldføre den anden. Det handler om at finde ud af hvad der er det vigtigste for dig.

rejseplan

Lav et løbende rejsebudget

For at få råd til at rejse og prioritere en opsparing til formålet i denne sammenhæng, kan det være en gode idé med både en rejsebudget- og opsparing. Bestem dig fx for hvor du vil rejse hen til næste år og lav et budget for hvad det kommer til at koste. Du kan nemt undersøge cirka priser via adskillige rejsesider. Når du kender prisen på din rejse, ved du også hvor meget du skal spare op hver måned for at få råd til at realisere rejsedrømmene.

Skær unødige udgifter fra og få råd til mere

Hvis du har lagt et rejsebudget, men oplever at det alligevel bliver for svært at få råd inden for den fastsatte tidsramme, kan det være en idé at se de faste udgifter igennem. På denne måde kan du undersøge om der er ting på udgiftsposterne der er overflødige og som kan skæres fra eller gøres billigere. Det sparede beløb kan ligges oveni rejsepuljen hver måned. Denne fremgangsmåde kan også være en god strategi til generelt at få set sine udgifter efter i sømmene. Overflødige udgifter kan fx være abonnementer til aviser eller blade, som du ikke har nytteværdi af. Det kan også være at der kan spares ned på udgifter til A-kasse, forsikringer eller lignende, ikke ved at fjerne udgiften med ved at finde en billigere leverandør. Man kan ofte spare flere penge end man lige går og tror ved at lave et eftersyn. På denne måde får du råd til meget mere rejse.