sm123

Vi lever i en verden, hvor vi som mennesker er pressede til vores yderste i næsten alle aspekter af livet. Vi skal have succes på jobbet. Vi skal være succesrige i familielivet og kunne måle os med andre. Det er vigtigt for os, at vi ser godt ud, at vi spiser rigtigt, at vi har den rigtige uddannelse og sådan kan man blive ved med at finde eksempler på steder i livet, hvor vi gerne vil lykkes. En stor del af de forventninger, som vi har til os selv, er i virkeligheden skabt ud fra et forvrænget virkelighedsbillede, som vi selv er med til at producere. Sociale medier, et stigende pres fra ens omgangskreds og systemet omkring os gør, at vi pludselig får en hel masse at leve op til. Somme tider kan det hele bare blive for meget. I det tilfælde kan det være en god ide at få sat ord på ens situation hos en psykolog. Et menneske, som ikke kender dig eller din omgangskreds, men som har de rette værktøjer til at hjælpe dig godt videre her i livet.

psykolog

Psykologen skal være en nær fortrolig

Er man først nået til den erkendelse, at det kunne være en god ide med lidt perspektiv på hverdagen, så er man allerede nået langt. Det er de færreste, som faktisk tør at tage springet og opsøge den hjælp, som ellers kan være så god. I de fleste tilfælde handler det vel om følelsen af nederlag ved at kontakte en psykolog. Den opfattelse er dog helt forkert. Faktisk kræver det både mod og overskud at strække armen ud imod det gode tilbud om hjælp til at få styr på ens tanker. Det er vigtigt at du forstår, at psykologen har gode forudsætninger for at blive dig en fortrolig karakter i dit liv. Her kan du læsse af og forhåbentlig gå hjem med perspektiv og de rette redskaber.

Få sat ord på tingene

Det handler om at få sat ord på tingene. At du finder ind til kernen af dine behov og ideer. Husk, at det i virkeligheden er dig, der sætter dagsordenen for, hvad i skal snakke om under hver konsultation. Vi har alle sammen godt af at få sat livet lidt i perspektiv og det kan din psykolog hjælpe dig med. I virkeligheden behøver din verden ikke være ved at ramle, før du opsøger den gode samtale og vejledning. Alle mennesker har engang imellem godt af at sætte nogle ord på livet og på den virkelighed, som omgiver dem.

psykolog hjælp

Behandling af stress, angst og depression

En psykolog har mange berøringsflader og kan hjælpe dig med mange aspekter af livet. Her er stress, angst og depression bare nogle af de hyppigst behandlede problematikker. Bor du i københavnsområdet, så kan du her læse mere om psykologisk behandling på Østerbro. Det er desuden altid en god ide at opsøge sin læge, hvis du oplever skift i din måde at agere på. Det kan være kroppen som siger fra, eller hovedet som ikke vil følge med. Sådanne tilfælde skal altid tages alvorligt.

At turde tage snakken

Som skrevet tidligere, så er du allerede langt i din proces, når du har taget beslutningen om at opsøge en psykolog. At forstå dit eget behov for et sted at læsse af og søge god vejledning og støtte er guld værd i din videre proces. Det skal ikke være tabu at opsøge psykologen, i stedet skal du se det som en personlig sejr og som den gode investering i dit fremtidige liv. Vi kan som sagt alle have brug for lidt perspektiv på tilværelsen.