sm123

Det er dejligt at holde ferie, men det er langt fra gratis. Så hvordan får du egentligt råd? Og hvordan får andre råd? Her kan du læse om, hvordan du kan finansiere din næste rejse – ligegyldigt om dette er til Malaga eller Maldiverne.

At rejse er for mange lig med at slappe af. Derfor skal du altid huske at holde ferie mindst én gang om året. I denne periode skal du ikke tænke på økonomi, arbejde, problemer eller noget som helst andet, der ikke er rart. Du skal blot slappe af og forny din energi, så du er klar til at vende tilbage til hverdagen og give den en skalle.

Her får du tre muligheder – vil du spare op? Tage et lån? Eller rejse på budget?

Spar op til rejsen

Mange vil have den bedste følelse i maven, når de ligger på stranden med en drink i hånden, hvis de selv har sparet op til rejsen. Men har du tid til at vente på dette? Det kan godt tage lang tid at spare op, alt efter hvor mange penge du kan lægge til side, og hvor meget ferien koster. Lad os sige, at du skal rejse med din partner og jeres to børn som eksempel. I dette tænkte eksempel vil I gerne på ferie i Tyrkiet i uge 33.

penge lån

I har valgt et ret billigt hotel og fundet nogle gode flybilletter. Heldigvis rejser I til en ret billig destination uden for høj sæson – men hvad koster det? Cirka prisen for denne rejse vil være 15.000 – 20.000 alt efter, hvor meget I bruger på rejsen.
Hvis du og din partner kan spare 3.000 kroner op tilsammen hver måned, så vil det altså tage mellem 5 og 7 måneder at spare op til rejsen. Og hvis I gerne vil afsted i august, skal I altså starte i løbet af vinteren eller det tidlige forår med at spare op.

Tag et quicklån inden rejsen

Hvis du ikke mener, at du har tid til at spare op i flere måneder, så kan du tage et quicklån. På den måde går der langt kortere tid, inden du kan komme ned i varmen. Hvis du finder det rette quicklån, som ikke er særligt dyrt, så kan du også let betale det tilbage, når du er kommet hjem. Du skal dog huske at lave dit forarbejde, så lånet ikke koster dig alt for mange penge.

Du kan også kombinere opsparing med lån – så hvis rejsen koster 20.000, så kan du spare de første 10.000 op og låne resten?

Rejs på budget

En tredje mulighed er, at du rejser på budget. Du kan gøre lidt ligesom det tidligere eksempel. Vælg en billig destination på et billigt tidspunkt, så er du nået rigtig langt allerede og har sikkert sparet mange tusinde kroner.

Du kan også tænke lidt over, hvilken transportform du ønsker. Hvad med en kør selv ferie? Hvis I fylder bilen, kan dette også spare jer en del penge. I kan dog naturligvis ikke komme alle steder hen.

lån beregning