sm123

At rejse kan være fantastisk. Det kan give et væld af skønne oplevelser og indtryk. Du kan endda lære en masse af at rejse, og du kan få nye venner. Rejser kan virkelig give nogle oplevelser for livet.

Vil du gerne dele dine oplevelser og din lærdom med andre, så kan du blogge om din rejse. På en blog kan du dele dine gode billeder, og du kan fortælle alle de gode historier. Du kan også give gode råd. Ét rigtig godt råd er, at du skal sørge for at planlægge godt, når du skal rejse.

Notesbog med plan

Planlæg grundigt

Når du forlader lille Danmark, er det en god ide at være godt forberedt. Har du planlagt din rejse grundigt, kan du være forberedt på uventede bump på vejen.

Der skal selvfølgelig planlægges, hvordan du kommer frem, og hvor du skal bo. Du skal også sørge for at have den rigtige valuta med. Men du skal også huske at planlægge, hvad du skal gøre, hvis der sker det, der ikke må ske. Går du hen og bliver syg eller kommer til skade, vil du være glad for at have en løsning. Løsningen er det blå sygesikringskort. Det skal du altid huske, når du rejser i en række bestemte lande. Du bestiller det nemt online, så der er ingen undskyldninger.

Fortæl om din rejse

Er du så heldig at få afviklet din rejse uden at skulle bruge det blå, har du nok en masse gode oplevelser med hjem i kufferten. Dem kan du dele med andre på en blog.

Du kan overveje, om din blog skal have en bestemt vinkel. Det kan fx være, at du interesserer dig meget for mad og for den fremmede køkkener. Så kan din blog have fokus på den mad, du spiste på din rejse. Du kan fortælle om fremmede ingredienser og måske lave danske versioner af opskrifterne.

Hvis du blogger fra udlandet, kan det være en god ide at have en VPN til mac. Denne vil øge sikkerhed og sørge for, at du kan tilgå de samme sider, som du kan, når du er hjemmet i Danmark. 

Computer og noter

Gentag igen og igen

Når først du har skrevet på din blog om én rejse, så kan du bare blive ved. Du kan skrive om din næste rejse, og den næste osv. Rejser du meget, kan du ende med at have en stor, indholdsrig blog. Det kan give dig mange trofaste læsere, som gerne vil læse om andre lande og få inspiration til deres egne rejser.

Du kan bruge din blog som et offentligt, online fotoalbum. Et fotoalbum med tilhørende historier. Den kan være din kanal til at dele dine oplevelser og alt det, du lærer. Andre kan så lade sig inspirere af dine rejser og selv tage ud på lærerige ture. Er du god til det, kan du blive en næste store rejseblogger. Så kan du måske få nogle af dine rejser betalt mod at skrive om dem?