sm123

Rejser du meget og oplever du en masse spændende ting? Måske du har en masse historier fra dine rejser til andre lande, som du tror, andre vil sætte pris på at høre. Så kan du overveje, om du skulle begynde at fortælle om dine mange spændende oplevelser, for der er nemlig flere måder at gøre det på. Her er et par forslag.

Fortæl dine historier på en hjemmeside eller blog

Hvis du gerne vil dele dine historier med verden, kan du f.eks. gøre det ved at oprette en hjemmeside eller blog, hvor du skriver om dine mange spændende oplevelser. Du kan skrive om alle mulige spændende emner, der relaterer sig til dine ture rundt i verden. Nogle af dine artikler kan f.eks. handle om spændende og anderledes madoplevelser, imens andre kan handle om sjove historier fra dine rejser. Du kan også skrive om kulturen i de lande, du har besøgt.

Du kan altså skrive om mange forskellige emner på din hjemmeside. Hvis ikke du ved, hvordan du opretter en hjemmeside, kan du prøve at lære det ved at læse om det på nettet, f.eks.

computer / hjemmeside

Skriv en bog om dine oplevelser

Du kan også dele dine rejsehistorier ved at skrive en bog. På den måde behøves du ikke skulle lære at oprette en hjemmeside og desuden opdatere den. I bogen kan du dog skrive om mange af de samme slags ting, som du kunne have gjort på en hjemmeside. Dog skal du være opmærksom på, at det godt kan være svært at finde nogen, der vil udgive éns bog, og det vil naturligvis være ærgerligt at bruge en masse tid og kræfter på at skrive en bog, der aldrig bliver udgivet.

Dog kan du undersøge mulighederne for at udgive bogen selv, for at se, om det er en mulighed, i tilfælde af, at der ikke er et forlag, som er interesseret. I samme omgang kan du undersøge, hvor dyrt det vil være at udgive den, og hvor dyrt det vil være at markedsføre den osv.

Du bør under alle omstændigheder overveje, om det du vil skrive om i bogen, også er noget, som der vil være folk, der er interesseret i at læse. Hvis du mener, det er det, bør du også overveje, hvordan bogen skal struktureres.

Fortæl dine historier til dem du kender

Hvis ikke du har lyst til at dele dine historier med offentligheden, betyder det ikke, at du nødvendigvis skal holde dem helt for dig selv. Du kan nemlig også nøjes med at dele dem med dem, du kender. F.eks. kan du fortælle dine historier, når familien samles, f.eks. til en fødselsdag. Så kan dine nærmeste høre om dine oplevelser og måske I kan få en god snak om dem.

bog

Det kan være rigtig spændende at høre om andres oplevelser ude i verden. Måske der endda er nogle, der får lyst til at besøge de steder, du har været, når de hører nogle af dine historier.

Der er mange måder, du kan dele dine rejsehistorier, og forhåbentligt har du nu fået et par måder, du kan overveje.