sm123

Danskerne elsker at rejse. Rejsefeber er den ene slags feber vi ikke bliver ked af. Det er når rejselysten tager over og få dig til at krible med forventningsglæde. Når rejsefeberen har grebet dig, er der kun et at gøre: Find en tur på nettet eller igennem et rejsebureau, send katten på pension, pak kufferten og se at komme af sted.

Der er i hvert fald ikke mangel på rejsemål

Du kan tage på shopping tur til Europas hovestader lørdag morgen og kan være hjemme igen samme aften. Hvis du elsker klassisk musik, kan du få en oplevelse i verdensklasse til få penge, i Prag. Eller spise en is i Monaco, efterfulgt af en omgang roulette i det verdensberømte James Bond Casino?

Til de længere ferieture er der eksotiske mål som Thailand, Bali, Vietnam, eller Costa Rica. Flere lande i Afrika er også så langsomt ved at blive turistvenlige.

Og verden er blevet meget lille. Den længste del af rejsen for weekend shopping tur til London eller Paris, er faktisk turen til og fra lufthavnen. Det kan nogle gange også være den dyreste del.

ferie

Rejs med omtanke

Discount flyselskaber har bragt konkurrencen om flypassagererne i kog, og presset priserne ned mod bunden. Flybilletter kan være så billige, at det virker helt latterligt.

Det er det faktisk ikke, når vi tænker på hvad de mange flyrejser gør ved klimaet. Derfor kan det være en ide at prøve andre måder at komme frem på. Bus og tog udleder langt mindre drivhusgasser end fly. Og på kortere ture kan det endda være hurtigere og bekvemmere.

Så er der også skibsrejser, som er den mest miljøvenlige måde at rejse på. Krydstogt er blevet meget populære, og priserne er også dalet. Der findes ikke længere rigtige passager ruteskibe, som fortidens passagerdampere. Men med den stigende klima- og miljøbevidsthed, kommer de måske igen. Indtil det sker, kan du finde en fragtskibsrejse. Nogle fragtskibe tager gerne betalende passagerer med. Det tager længere tid end at flyve, men du får en enestående oplevelse med i prisen.

Du kan også vælge at forbinde rejselysten med et godt formål. Fx ved at støtte Danida. Hvis du har mod på det, kan du endda tilbyde at støtte et af Danidas projekter som frivillig hjælper. Så får du en oplevelsesrejse der ikke kun gavner dig selv.

rejsedestination

Du kunne også bare tage til Randers

Nogle gange føler du måske en trang for bare at komme væk fra hverdagen. Men du har måske ikke tid eller budget til en større tur. Hvad med en spontan tur til Randers?

Randers har meget at byde på. Randers Regnskov er efterhånden et begreb som alle Danskere kender. Hvis du endnu ikke har været der, så er det måske på tid at du prøver det. Det er det tætteste du kan komme på en tropisk regnskov, uden at tage til troperne.

Men Randers har også mange andre attraktioner. Gode restauranter, spillesteder og indkøbsmuligheder, og meget mere. Randers Storcenter et kæmpe shopping center med 58 specialbutikker. Det skulle være helt galt, hvis ikke du fandt noget interessant der.

Og så er folk i Randers også kendt for at være glæde og venlige. Måske lyder det som et rart sted at slå sig ned på? Byen ligger meget central i Danmark og har udmærkede faciliteter.

Der findes sikkert værre udflugtsmål eller levesteder end Randers.