sm123

Din ferie kan blive en dyr fornøjelse, hvis du kommer ud for uheld, sygdom eller røveri, og du ikke har styr på din rejseforsikring. Har du styr på din rejseforsikring kan du dog føle dig tryg og sikker. Denne forsikring dækker i tilfælde af både uheld, sygdom eller røveri, mens du rejser.

Er det blå EU-sygesikringskort ikke nok?

Lægehjælp kan være dyrt i udlandet. Rejser du i et EU-land eller i hhv. Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, vil du til en vis grad være dækket af det blå EU-sygesikringsbevis. Beviset giver dig adgang til behandling i det givne lands sundhedsvæsnet på lige vilkår med borgerne i det respektive land.

Kvinde skriver under på rejseforsikring

Du er dog ikke dækket i tilfælde af, at hjemtransport er nødvendigt. Hvis du bliver syg eller kommer slemt til skade, kan du ikke få dækket omkostninger til hjemtransport, hvis ikke, du har en privat rejseforsikring. Husk desuden på, at beviset kun giver adgang til samme ydelser som borgerne, hvorfor der kan forekomme egenbetaling.

Du er bedst sikret med en rejseforsikring

Med afsæt i ovenstående er mange af den opfattelse, at det blå EU-sygesikringskort er nok, hvis blot du rejser i EU eller ét af de fire ovenstående lande. Faktum er dog, at du er bedre dækket med en rejseforsikring, og derfor bør du ikke gå på kompromis på dette. I stedet bør du finde en omfattende rejseforsikring.

Mange rejseforsikringer dækker i tilfælde af tandskader, forsinket fremmøde, bagageforsinkelse og privatansvar – og tilmed også hjemtransport og evakuering. Det er derfor en forsikring, der giver adgang til en lang række fordele, du ikke får, hvis du blot nøjes med det blå EU-sygesikringskort, når du rejser.

Vær opmærksom på, om forsikringen dækker alle lande

På trods af, at du har tegnet en forsikring med bred dækning, så giver det ikke nødvendigvis en garanti for, at du er dækket i alle lande. Der er f.eks. mange danske selskaber, der ikke dækker Tyrkiet. Samtidig er du sjældent dækket, hvis du rejser til lande, der frarådes af Udenrigsministeriet.

Sådanne informationer opdateres jævnligt, og disse kan du typisk finde på hjemmesider med nyt om rejser og anden nødvendig information i sammenhæng med disse.