sm123

For mange mennesker i dag er bestilling af rejser ikke noget, vi blot vil have billigt og bekvemt og overstået med nogle få klik. Vi vil også have indflydelse på vores ferie, og vi vil have noget anderledes at lægge billeder ud om på Facebook og Instagram, som ingen andre har prøvet før. Men selvom vi selv sammensætter vores ferie, skader det jo aldrig at få lidt inspiration til, hvad andre laver i deres ferie. Vi giver dig derfor her nogle ideer til, hvad der er af trends inden for rejsebranchen i 2019. 

Rejser der er klimavenlige

Det kommer næppe som nogen kæmpe overraskelse, at økoturisme er blevet rasende populært de senere år. Selvom det kan lyde en smule selvmodsigende i betragtning af, at flyrejser ikke er det mest klimavenlige, så er det alligevel kendetegnende for de yngre generationer, at de er langt mere bevidste om den måde, turisme påvirker lokalmiljøet. Det kan være små ting som at vælge destinationer der er med i ordningen om de såkaldte ”CO2-kvoter” – altså at betale for retten til at udlede, hvad der svarer til et ton kuldioxid eller tilsvarende i andre drivhusgasser. På den måde kan man finansiere CO2-reducerende tiltag, hvor behovet er størst. Men det kan også være mindre ting som muligheden for at leje elbiler i stedet for de konventionelle og dieseldrevne køretøjer eller at bruge noget af sin ferie på frivilligt arbejde inden for naturkonservering. 

Lokalturisme hitter

En anden turismetrend, som vinder mere og mere frem, er den såkaldte lokalturisme. Mange turister i dag er trætte af køer ved de overrendte store turistattraktioner, og samtidigt er mange bevidste om, at der er seværdigheder, som er ved at ”uddø” på grund af for mange turister. I stedet har mange opdaget det attraktive i at engagere sig i den lokale kultur i et mindre turistbefærdet område. Her kan de nyde det lokale køkken, komme tæt på lokalbefolkningen og deltage i lokale festivaler, helligdage. Mange steder er det også sjovt at se det lokale sportshold som for eksempel den spanske klub Barcelona. Holdet er ikke bare populært på betting siderne, hvor for eksempelvis bookmakere som bet365, lige nu giver dem odds 1.61, såfremt de vinder den lokale turnering 2019/20, men også verdens bedste spiller Messi tror på, at de kan vinde flere turneringer i denne sæson. Det kan derfor være sjovt at følge dem sammen med de lokale fans og deres engagement i klubben – for nogle er det hele deres liv! I dag kan man også leje sig ind i private hjem via udlejningssider som Airbnb, og det kan være en måde at komme i kontakt med de lokale på og få gode råd til, hvad der foregår under turistradaren. En anden og måske mere pebret løsning er at bo hos en værtsfamilie. 

Fodbold - Barcelona

Med internettet og fald i priserne på flybilletter har der heldigvis åbnet sig en verden af muligheder. I dag er mange gået væk fra pakkeløsningerne på rejsemarkedet og derfor er der mange muligheder for at planlægge bæredygtige, individuelle og unikke ferieoplevelser. Det er bare om at komme i gang med at opsøge mulighederne.