sm123

Mange danskere vælger hvert år at tage bilen, når de skal på ferie. Det er en nem og billig måde at tage på ferie og det giver uendelige muligheder for frihed. Hvis du også overvejer en kør selv-ferie er det aldrig for sent at komme i gang med det. Det første du blot skal vurdere, er om din bil er gearet til det. Det er nemlig ikke helt uvæsentligt hvilken bil du har og hvordan den har det med lange distancer.

Bilens stand er væsentlig

Man kan sagtens tage en bilferie inden for Danmarks grænser i en ældre bil. Lige meget hvor man tager hen i Danmark kan der ikke være særlig langt hjem. Rejser du med bilen til udlandet er det dog en lidt anden situation. Her er bilens stand meget afgørende, da du vil skulle køre rigtig mange kilometer i den. Det anbefales derfor at du kun bevæger dig ned igennem Europa i en bil af nyere dato. På denne måde minimerer du risikoen for at der sker noget med bilen undervejs. Ligeledes er det et spørgsmål om komfort undervejs på turen. Skal du sidde rigtig godt kan du vælge en luksuriøs bil som BMW X6, men mindre kan også gøre det. I de fleste nyere biler sidder man godt og tilpas, og de kan holde til de lange ture.

kvinde i bil

Husk de praktiske foranstaltninger

Inden du tager afsted på bilferie, må du sikre dig at der er styr på de praktiske foranstaltninger. For selvom du kører i en nyere bil, kan der jo stadig ske noget med bilen. Det kan fx være en punktering, motorstop eller lignende, hvor du har behov for assistance. Det er derfor fornuftigt at dække sig ind med vejhjælp til hele Europa, hvis du rejser med bilen her. Ligeledes er det på bilferie stadig vigtigt også at have en rejseforsikring på de rejsende i familien.

Når du kører med børn

Børnene i familien vil også indirekte takke jer som forældre for at vælge en god og nyere bil til bilferien. Det betyder nemlig, at de sidder bedre på bagsædet og brokker sig mindre undervejs på turen ned igennem Europa. Det betyder ligeledes at de kan klare længere strækninger uden pauser og uden behov for konstant aktivering.

afslapning