sm123

Mange drømmer om den helt store køretur i USA, og for de fleste er en roadtrip i Californien det, der står øverst på ønskesedlen. Det kunne også være en biltur på tværs af Amerika, men de fleste har ikke tiden til den lange tur og vælger derfor Californien som destinationen.

Efter en længere flyrejse fra København lander du i en af Californiens to store byer, som er kendt for både filmindustrien og Golden Gate Bridge, nemlig Los Angeles eller San Fransisco. Og derfra begynder din road-trip.

Har du forberedt turen i Californien?

For dem der river et halvt eller helt år ud af kalenderen, og rejser på tværs af USA, har det altid været et kendt fænomen, at man køber en brugt bil til turen. Det foregår sådan, at man køber den der, hvor turen begynder og sælger den der hvor man slutter.

Det er noget andet, når man har mellem 2 og 4 uger til sin roadtrip. I de tilfælde er det nok en bedre løsning at leje en bil til formålet. Det er i hvert fald hvad de fleste gør. Mere om det senere…

Forberedelsen handler i høj grad om at få så meget ud af sine uger i Californien som muligt. Kører du på må og få, spilder du formentlig en del tid og mange muligheder. Men det kan dog være en rigtig god idé at sætte tid af på turen til, at lave improviserede afstikkere. Der er ikke noget værre end et for stramt program, hvor man hele tiden halser efter de ting man skal nå at se. Det er nemlig ofte det der sker, hvis programmet er for fyldt.

Ud fra den tid du har i Californien, bør du planlægge hvilke seværdigheder du vil se eller hvilke oplevelser du vil have. Sørg for at bedøm køretider så godt som muligt, så du ikke bliver overrasket. Regn altid ekstra tid ind, så der er plads til en kø eller en punktering. Og, som sagt, sæt enten seværdigheder ind, som du er ok med ikke at nå, eller lav plads til de nu-og-her ting, som afviger fra dit rejseprogram.

De fleste af os har sikkert prøvet at komme til et sted, hvor vi bare gerne ville have blevet lidt længere eller have udforsket lidt bedre, men ikke have tid til det. Og husk, USA er stort og det er Californien også, så du kan næppe nå at se alt det staten byder på under en rejse på op til 4 uger.

Hvor lejer du bilen henne?

USA er ikke bare Guds eget land, men vel i højere grad bilernes eget land. Ingen amerikansk familie med respekt for sig selv har færre end to biler holdende i indkørslen. Derfor er billeje også stort i Nordamerika og der findes et væld af muligheder for at leje en bil i Californien.

Du bør nok leje i god tid og gøre dig den tjeneste at checke både priser og betingelser på nettet inden. Forsikringerne skal være i orden da du risikerer at kunne stå i en situation, hvor du er skyld i et uheld. Dækker forsikringen ikke, må du selv til lommerne og i USA er det ikke billigt.

Rådet er derfor: Brug god tid i forvejen på at finde det rette udlejningsselskab og sørg for at forsikringer osv. er som det skal være. Er du i tvivl, så spørg selskabet og afkræv konkret svar. Er du stadig i tvivl, så vælg en anden udlejer.

God tur!