sm123

Rejsefeberen har det med at melde sig fra tid til anden. Det kan både være når sommeren melder sig og folk begynder at tale om sommerferieplaner, men det kan lige så vel være om vinteren når kulden giver lyst til skirejse eller varmere himmelstrøg. Uanset hvad, kan det dog være svært at få råd til at rejse. Nedenfor er samlet 3 enkle råde som giver dig råd til at rejse. Det handler om at vælge afbudsrejser, spare sammen og se sine udgifter efter i sømmene.

Vælg afbudsrejser

En afbudsrejse er en rejse der enten er afbestilt af en anden eller som ikke er blevet solgt. Jo tættere på afrejsedagen, jo billigere kan du få en sådan rejse. Det handler derfor også om at have is i maven, da planlægning er svær. Hvis pengene er små, kan det dog være effektiv måde at få fat i en meget billig ferie. Beslut dig på forhånd for, hvornår du vil holde ferie og sæt dig så klar i dagene op til ferie for at bestille. Afbudsrejser findes nemt online, hvor forskellige sites opstiller pristilbud fra forskellige aktører. Afbudsrejser kan også være spændende, fordi de ofte vil give dig mulighed for at se steder du normalt ikke ville have øje for. Afbudsrejser fås i alt lige fra flybilletter til samlerejser med all inklusive, og der kan være rigtig mange tusinde kroner at spare. Udbuddet af afbudsrejser er dog meget svingende og afhænger også af hvordan vejret er i Danmark. Jo bedre vejr herhjemme, jo flere afbudsrejser at finde. Jo dårligere vejr herhjemme, jo færre afbudsrejser fordi der er mere rift om pladerne.

sommer

Spar sammen

Et andet enkelt råd til at få råd til at rejse, er den gode gammeldags metode med at spare sammen. Det kan lyde kedeligt og meget enkelt, men det er en god metode til at få råd. Du kan med fordel oprette dig en ”rejsekonto” hvor du indsætter et fast eller variabelt beløb hvert år og ved at du har disse penge til at holde ferie for. Det er især en god metode for dig der kan lide at planlægge og gerne vil vide hvad du har til rådighed og hvor du har mulighed for at rejse hen.

Se dine udgifter efter i sømmene

Hvis du ikke syntes at have råd til at rejse, og har svært ved at spare sammen fordi pengene er små, kan det være at du skal give dine udgifter et gennemsyn. Tjek fx om der er udgifter du helt kan skære fra, eller om der er noget du kan få billigere. Få fx et pristjek på forsikringer og lignende, da de ofte kan gøres billigere i andet selskab. Det kan også være du betaler unødigt til abonnementer du ikke behøver m.m. De penge du sparer, kan du hver måned i stedet overføre til en rejsekonto, så du får en fornemmelse for, hvad du i stedet kan få for pengene. Det kan godt være at beløbet skal spædes op med ekstra opsparing, men det kan også være at du på årsbasis ligefrem får råd til en rejse.