sm123

De fleste danskere vil i løbet af deres liv optage en eller anden form for lån. Lån er en nødvendighed for at vi kan føre en moderne livsstil med de goder, der hører til. De færreste har råd til at købe hus eller bil kontant. Derfor er det en meget almindelig ting, at vi optager lån. Men det er ikke kun hus og bil, at den almindelige dansker optager lån til.
Også de mindre forbrugslån bliver mere og mere populære. Disse bruges ofte til at dække uforudsete udgifter eller som et forskud til ferie eller helt almindelige ting som ny mobil eller computer.

Lån er ofte noget, som man optager hen ad vejen efter behov. Derfor kan man godt ende op med at have flere forskellige lån hos forskellige udbydere. Men hvis du gerne vil have flere penge mellem hænderne, som kan bruges på at rejse og andre sjove ting, kan det faktisk ofte betale sig at samle dine lån.

For det første giver det et bedre overblik over ens økonomi og hvor meget man skylder væk. For det andet så kan det også mindske de samlede omkostninger. Saml dine lån her og spar penge på dine låneudgifter. Jo færre lån man har gang i, jo færre gebyrer skal betales. Man kan derfor nedbringe de månedlige udgifter betragteligt. Ved at samle sine lån undgår man også at skulle have styr på forskellige renter og løbetider. Man får et meget bedre overblik, der i sidste ende gør håndteringen af ens daglige økonomi nemmere.

Samlelån

Du kan samle forskellige typer af lån

De lån man har samlet gennem tiden er ofte af forskellig karakter. Det kan være et SU-lån fra ens studietid, et hurtigt forbrugslån i en periode, der var særligt presset økonomisk, samt måske et lån til købet af en ny bil. Selvom disse tre typer af lån kan være meget forskellige både i forhold til renter og løbetid, så er det i langt de fleste tilfælde muligt at samle de forskellige lån i ét. Renten vil ofte blive mere favorabel – især hvis mange af ens igangværende lån er små forbrugslån, som kviklån og mobillån. Disse har ofte en høj rente, fordi de bliver udlånt på det vilkår, at det er nu her, der er et akut behov for penge.

Når man samler sine lån i et nyt lån, er det vigtigt at overveje, hvor lang en løbetid man ønsker for sit nye lån. Skal det ud af verden hurtigst muligt, kan man vælge en kort løbetid, hvor man afdrager et stort beløb månedligt. Vil man omvendt hellere strække det ud over en længere løbetid, kan man også gøre det.
Valget vil i sidste ende spille ind på ens daglige økonomi, hvorfor det er godt at gøre sig nogle tanker om det. Jo mere man betaler af om måneden på sit lån, jo mindre har man tilbage til månedens øvrige udgifter og omvendt. Det er derfor vigtigt, at man opstiller en realistisk ramme for afbetalingen, hvor man både kommer ud af sin gæld og samtidig har råd til at leve det liv, man ønsker i sin hverdag.