sm123

Så er det sidste skoledag. Endelig! Efter et helt års lektielæsning og den afsluttende eksamen er det endelig blevet tid til at fejre den store begivenhed. Da dette er en ganske særlig dag, er det endnu mere vigtigt med et brag af en fest. Hvad med en rigtig god temafest med udklædning og hele molevitten? Hvis i magler idéer til et godt tema, eller simpelthen blot nogle gode udklædningsidéer, så læs bare videre her.

klovn

Vælg et godt tema

Første trin i planlægningsfasen, hvor der kastes rundt med idéerne er først og fremmest hvilket tema man skal vælge til ens sidste skoledags fest. Der findes et utal af muligheder at vælge imellem, men et godt råd er at tænke forholdsvist bredt når der der skal besluttes tema. Hvad med et maritimt tema eller måske et superheltetema? Eller måske skal i bare have et løst tema, der blot skal være sjovt og virkelig kan fremvise klassekammeraternes kreative idéer. Eneste tommelfingerregel er, at det først og fremmest skal være noget, der kan bruges af begge køn. Uanset om der er tale om en fest med et fastlagt tema, så er det med at finde det rigtige kostume til alle. Det vil dog oftest være det sjoveste, hvis man beslutter sig for et originalt tema til sidste skoledag. Her er et par gode idéer til et tema til festen.

Politibetjente og fanger i fængsel

Hvis i er en skoleklasse med humoren i orden, så vil en oplagt idé være, at klassen klæder sig ud som fanger i et fængsel med stribede dragter, og måske endda med kugle og lænke. For at sætte prikken over i’et, kan i måske endda overtale jeres lærere til at klæde sig ud som politibetjente. Dette vil være en harmløs, men drillende måde at vise lærerne, at man er ved at slippe ud af deres kløer. Dette vil helt sikkert kunne hive smilene frem hos selv den mest gnavne matematiklærer, og samtidigt give jer en uforglemmelig aften sammen.

På med masken

Hvad med et godt gammeldags maskeradebal inspireret af den klassiske venetianske baltype, hvor alle deltagere er klædt flot på, men samtidigt skjuler deres identitet med en maske? Da man jo ofte er lidt selvbevidst om sit udseende, og ikke at tage sig fjollet ud over for de andre, så vil en maske kunne lægge bånd på selv den mest generte klassekammerats nerver.

sjov sidste skoledag

Tag inspiration fra Hollywood

Sidst men ikke mindst kan i måske vælge et tema, der tager afsæt i de mange forskellige film og serier, som i sikkert alle sammen ser. Fordelen ved dette tema er, at det er utroligt bredt. Der er faktisk lige så mange kostumeidéer, som der er roller på det store lærred. Hvad med at klæde sig ud som Walter White fra Breaking Bad, Peter Griffin fra Family Guy eller måske Blair eller Serena fra Gossip Girl? Valgmulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænserne.

Disse idéer er blot toppen af isbjerget. Det absolut vigtigste er dog, at i får en uforglemmelig aften med masser af minder, der tager afsked med skolen på den helt rigtige måde.