sm123

Det er en modig og en god beslutning at tage ud og rejse med din baby. Og selvom det kan virke skræmmende, så er det slet ikke så slemt, som det lyder. Det handler i høj grad om at være godt forberedt. Er du det, så er der meget få ting, der kan gå galt.

Du kan rejse med en baby alle steder i verden. Det eneste, du skal være opmærksom på, er faciliteter i forhold til bopæl og transport. Du kan ikke bo på en kæmpe sovesal eller køre med en bumlende bus i 16 timer med en baby. Og så skal du selvfølgelig sørge for at have udstyret i orden.

baby i badering

Tjek vejrforholdene, og pak efter dem

Som forælder til en baby, der skal med på rejsen, er det nødvendigt at være godt forberedt. Faktisk en del bedre forberedt end du ville være, hvis du selv skulle af sted.

For eksempel er det enormt vigtigt at tjekke vejret, før du tager af sted. Er det koldt, skal du have pakket alt babyens varme tøj, en klapvogn at sove i og varme tæpper og dyner. Er det varmt, så skal du tænke i helt andre retninger. Her er det vigtigt med solcreme, badetøj og solhat. Du kan finde alt det nødvendige udstyr lige her.

Hav masser af underholdning med

Det er den største sandhed i verden, at legetøj, tablet og dvd’er er forældrenes bedste venner i pressede situationer. Idéen med ferien er selvfølgelig ikke, at dit barn skal sidde pacificeret bag en skærm hele tiden.

Men det er et virkelig godt redskab, når der er ventetid, når I er pressede, eller når I bare gerne vil nyde en kold drink på altanen i fred og ro. Her er der intet galt i at lade barnet underholde sig selv lidt, så I til gengæld kan få lidt ferie på egen hånd.

flyvinge

Hvad skal baby spise?

En udfordring på eksotiske rejsedestinationer er altid maden. Det kan være svært for jer som voksne. Så overvej lige, hvor svært det kan være med en baby. For det første er der meget, som barnet ikke kan og må spise. For det andet er der sikkert meget, som det ikke kan lide.

Det er derfor en rigtig god idé at tage nogle ting med hjemmefra. Mos og grød på dåse, i flaske eller i krukke er en sikker vinder i disse situationer.

Tænk over mulige aktiviteter

Babyen skal på ingen måde styre hele jeres rejse. Rejsen er for jeres egen fornøjelses skyld, og her skal I se babyen som en hyggelig tilføjelse. Men derfor kan I godt tænke babyen en smule ind i jeres planlægning. I kan for eksempel på forhånd undersøge, om der findes gode børnevenlige aktiviteter i nærheden.