sm123

Med feriebillederne lagt ud på køkkenbordet som en stor collage, glider tankerne tilbage til vores seneste familieferie. Jeg mindes tydeligt den sidste dag…

”Solen er langsomt på vej ned over havet. Med sine røde og orange nuancer, farver den himlen som en kunstner lægger akryl på sit lærred. Himlen ændrer sig minut for minut, og jeg har svært ved at slippe synet og den stemning, der breder sig i mig.

Også i dag, har været en dejlig dag. Selvom efteråret presser sig på, har det været en lun dag med høj sol, blå himmel og familien i afslappet samvær. Boldspil på grunden til stor morskab for børnene og en god travetur i naturen efter frokost. En af de efterårsdage, jeg altid vil huske.

Nu sidder jeg så på terrassen og nyder solnedgangen. Om et øjeblik forsvinder den blodrøde kugle i horisonten, og der er dækket op til feriens sidste middag fra grillen. Det er blevet en anelse køligere, så grillen varmer os mens vi venter på at bøffer, pølser og revelsben bliver klar.

Det har ikke bare været en fantastisk dag, men har været en helt igennem vidunderlig uge i sommerhus. Aldrig har vi haft det hyggeligere som familie, og aldrig er vi kommet så tæt på hinanden, som i denne uge.”

Da vi planlagde ferien

Da vi i sin tid planlagde vores familieferie, var det netop hygge og nærvær som var førsteprioritet. Vi har tidligere afprøvet charterferiernes familiehoteller og selvom swimmingpool, aktiviteter og familievenlige restauranter er lækkert, så oplevede vi aldrig nærvær og hygge. Familien var splittet på stedet. Børnene fræsende rundt i de forskellige bassiner og forældrene i en liggestol. Morgenmad. Hej. Frokost. Hej. Middag og godnat.

Denne gang ville vi finde en feriebolig, som tilgodeså os som familie, og hvor vi kunne være sammen på vores egne præmisser. Hvor vi kunne være fælles om både leg og aktiviteter, og om den daglige husholdning, selvom restaurantbesøg også indgik i planlægningen.

Vi ville have smuk natur og oplevelser – og helst også godt vejr. En feriebolig i udlandet ville medføre øgede transportudgifter, en ekstra rejseforsikring og huske at bestille det blå EU-sygesikringskort.

Valget faldt på et sommerhus

Vi valgte at leje et sommerhus ved Vesterhavet og har ikke fortrudt. Som tidligere nævnt, var det nok den bedste ferie vi har holdt sammen. På en eller anden måde lærte vi nye sider at kende hos hinanden, som har bundet os endnu tættere sammen. Vi havde oplevelser, som var mere indholdsrige og lærende end vi havde turdet håbe. Til næste år lejer vi igen et sommerhus ved Vesterhavet i efterårsferien og samler hele familien i 3 generationer. Vi har fundet sommerhuset, der kan rumme os alle, og det har tilmed en indendørs swimmingpool, som vi sammen kan boltre os i.

Rent praktisk er det let at leje sommerhuse i Danmark. I modsætning til i gamle dage, så foregår det hele på nettet. Det vil sige, at hele familien kan samles om køkkenbordet, som vi gjorde, og sammen finde det sommerhus, der passer bedst, har den rigtige beliggenhed og til en pris I har fastlagt.

Vi gør det igen!