sm123

Der findes mange smukke rejsemål i verden, som man kan håndplukke til ens næste ferieoplevelse. Sri-lanka er en meget smuk og oplevelsesrig ø som i tiden løb har haft mange navne. De fleste kender den som Sri-lanka, der oversat fra sanskrift betyder den hellige ø, dog er dens officielle navn Democratic Socialist Republic of Sri Lanka.

Øens areal svarer til ca. halvdelen af Danmark, hvorfor det giver sig selv, at der findes mange gode områder man kan besøge på en rejse, eller tage til som frivillig arbejdskraft i en periode. Uanset om man rejser til denne tropiske ø i forbindelse med ferie eller frivilligt arbejde, bør man sørge for at have sine papirer i orden.

Det er især vigtigt, at man får styr på sine forsikringer, herunder rejseforsikring, så man kan føle sig tryg og sikker, hvis der skulle ske et uheld eller man pludseligt bliver syg under sin rejse. I andre lande har de ikke samme sundhedssystem som vi har herhjemme i lille Danmark, derfor bør du sikre dig, at din rejseforsikring dækker sygehusbesøg, lægeundersøgelser, tests og transport således, at du ikke selv skal andet end at kontakte de rette mennesker.

Hav styr på dine helbredsmæssige forholdsregler inden du rejser til Sri Lanka

Som med mange andre rejsedestinationer, bør du også sørge for at have dine helbredsmæssige foranstaltninger i orden, inden du rejser til Sri Lanka. Med dette menes ikke kun en god rejseforsikring, men også at få de vacciner, der anbefales inden afrejsen – disse ting bør du også huske inden rejsen. 

Rask i Sri Lanka

Skal du være afsted på ferie i en uge, bør du blive vaccineret mod difteri-stivkrampe, hep A og tyfus. Varer ferien mellem 1-4 uger bør du udover disse også blive vaccineret mod hep B, japansk hjernehindebetændelse og rabies. Skal du arbejde som frivillig og derfor være i Sri Lanka i mere 4 uger, bør du også få tuberkulosevaccinen for at være på den sikre side.

Det er forskelligt for hver vaccinetype, hvor længe inden afrejsen du bør få denne. Dette og meget mere information om Sri Lanka kan du finde på det tidligere nævnte link under fanen ’fakta’.

Tag til Sri Lanka af flere omgange og oplev alle 7 områder

Denne idylliske ferieø er inddelt i 7 områder, hvorfor det som turist er nemt at vælge, hvor ens ferie skal starte, og hvor den skal slutte. Man kan dog også tage dertil af flere omgange for at sikre sig, at man får alt det kulturelle og naturskønne med hjem i kufferten.

Øen er inddelt i nordvestkysten, vestkysten, den sydcentrale del, østkysten, sydkysten, den nordlige del og den kulturelle trekant. Der er stor forskel på disse, hvorfor man hurtigt og nemt kan frasortere efter ønsker. Ønsker man f.eks. en rolig ferie, hvor øen og dens kultur kommer til sin ret, bør man holde sig fra nordvestkysten, da denne er den mest turistprægede af dem alle. Ønsker man derimod at gå i dybden med øens kultur, bør man naturligvis vælge den kulturelle trekant, hvor historie er omdrejningspunktet.